Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν έχει μιλήσει ο Λαζόπουλος για τη μη αδειοδότηση του Alpha; (Ακόμα...)

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν ήταν ανάμεσα στα στελέχη του Alpha στα οποία, όπως μας πληροφόρησαν οι Zoornalistas, μίλησε ο Δημήτρης Κοντομηνάς για να τα καθησυχάσει σχετικά με το μέλλον του καναλιού μετά την αρνητική πορεία που είχε για τον σταθμό η πορεία των αδειοδοτήσεων. Πέρα από αυτό, ο ηθοποιός, συγγραφέας και στέλεχος του Alpha δεν έχει πάρει θέση από το σάιτ του, το altsntiri.gr, για τις τέσσερις άδειες που παίχτηκαν στο «πόκερ» της
περασμένης εβδομάδας. Και τουλάχιστον δεν είδαμε εμείς (αφήνουμε το ενδεχόμενο να μας ξεφεύγει κάτι) να σχολιάζει το γεγονός ότι το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται έμενε εκτός αδειοδότησης. Σε ένα σημείο του άρθρου του, που αναρτήθηκε στις 30/8, ανέφερε ότι εφόσον ο Alpha δεν χρωστάει πουθενά, θα πρέπει να πριμοδοτηθεί. Για την ακρίβεια έγραφε:

«Με αγωνία περιμένουμε και όλοι όσοι δουλεύουμε στον Αlpha, εσωτερικοί συνεργάτες μα και εξωτερικοί όπως εγώ, να δούμε τι θα συμβεί με το κανάλι. Και βέβαια όλοι στις συναντήσεις που έχουμε λέμε μα εφόσον το κανάλι δεν χρωστάει πουθενά και μοιάζει να έχει τις πιο σωστές προδιαγραφές, γιατί να μην πριμοδοτηθεί;».

Σε άλλο σημείο του κειμένου του επιδοκίμαζε – πάντα πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα – την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου που επιχειρούσε η κυβέρνηση, γράφοντας:

«(…) Αλλά τουλάχιστον τώρα θα έχουνε άδειες οι οποίες θα ακολουθούν την νομιμότητα, οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν λογοδοτήσει στη Βουλή και θα έχει λειτουργήσει για πρώτη φορά η δημοκρατία και όχι η τηλεδημοκρατία η οποία μοιάζει τελικά να διαδέχτηκε την χούντα στα χρόνια της μεταπολίτευσης». 

(Όλο το κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου στο altsantiri.gr θα το βρείτε εδώ. Το ρεπορτάζ των Zoornalistas για τη συνάντηση Κοντομηνά με τα στελέχη του υπάρχει εδώ).  

ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ;
Πάντως, σχετικά με τα αναγραφόμενα για τη απουσία του Λαζόπουλου από τη συνάντηση βασικών συντελεστών του Alpha με τον Κοντομηνά (για την οποία οι Zoornalistas πρόσθεταν ένα «λένε»), διαβάζουμε στο monnews.gr ότι το περιβάλλον του το διαψεύδει αναφέροντας ότι ο ηθοποιός και συγγραφέας απλώς άργησε να φτάσει στη συνάντηση γιατί ήταν εκτός Αθηνών και «κάθισε πίσω». Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του μιντιακού σάιτ.