Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Ο Φρίξος τρέχει πρώτος και βγάζει θέματα! Ένας ρεπόρτερ που ξεχωρίζει

Φρίξος Δρακοντίδης. Ένας από τους πιο δυνατούς ελεύθερους ρεπόρτερ που έχω γνωρίσει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Δραστήριος, αθόρυβος, άμεσος και (αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα) σεμνός, χωρίς έπαρση και χωρίς το επαγγελματικό θράσος τού «εγώ είμαι και μπαίνω μέσα σε όλα». Συνυπήρξαμε για μια τριετία κάτω από τη στέγη της ίδιας εφημερίδας και
εκτίμησα τα επαγγελματικά του προσόντα και τον χαρακτήρα του. Κατ' αρχάς το ύφος του δεν σου γεμίζει το μάτι, δεν είναι ο ρεπόρτερ που (δήθεν ή χωρίς δήθεν) βγάζει σπίθες. Αλλά ξετρυπώνει το θέμα και στο ακουμπάει στο γραφείο όπως το λαγωνικό απιθώνει το θήραμα στα πόδια του κυνηγού.

Χρόνια μετά από τη συνεργασία μας τον παρακολουθώ και διαπιστώνω ότι εξακολουθεί η ήρεμη (σχήμα οξύμωρο) επαγγελματική του σπιρτάδα. Τον παρακολούθησα και τώρα, μετά την τραγωδία στην Αίγινα, φρικτό αποτέλεσμα της εγκληματικής παραφροσύνης κάποιων που περιφρονούν τη ζωή των άλλων. Ο Φρίξος έσπευσε στην Αίγινα και ανάμεσα στα θέματα που έβγαλε ήταν η συνομιλία με τον δύτη που βούτηξε πρώτος για να εντοπίσει το ναυάγιο (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του στο Πρώτο Θέμα).

Ο Δρακοντίδης λέει/γράφει και κάτι άλλο που διαβάζω στον «τοίχο» του: «Πηγή και αυτόπτης μάρτυς της τραγωδίας, που δυστυχώς επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, ορκίζεται ότι ο 77χρονος δεν οδηγούσε το σκάφος. Πόσο απέχει αυτό το σενάριο από την αλήθεια;».

Προσωπικά, λίγες ώρες μετά την τραγωδία άκουσα, εδώ στην Αίγινα, από ντόπιους ψαράδες - ως εκτίμησή τους - ότι δεν θα μπορούσε να είναι αυτός ο κυβερνήτης του φονικού ταχύπλοου, όντας αδύναμος οργανικά. Μακάρι η ανάκριση να φτάσει στην αλήθεια - που βέβαια καθόλου δεν θα βοηθήσει όσους η αφροσύνη και η μαγκιά του «εγώ είμαι εξτρίμ» βύθισαν στο πένθος.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Η ταραγμένη ηρεμία της Αίγινας κι οι εν δυνάμει δολοφόνοι της παραφροσύνης