Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Ο αρχισυντάκτης της SportDay απαντά, επιτιμά και διδάσκει τον Harddog...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ: ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ SD ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΑΣ

Από τον Γιάννη Χωριανόπουλο, αρχισυντάκτη της Sportday (και ταυτόχρονα βασικό ρεπόρτερ της ΑΕΚ, αλλά παλιότερα και εκπρόσωπο των εργαζομένων της εφημερίδας) πήραμε το παρακάτω επιτιμητικό μέιλ με παραινέσεις περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας:


«Σε συνέχεια της ανάρτησής σας στο μπλογκ zoornalistas περί της επιστολής του συναδέλφου Νίκου Μποζιονέλου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε το εξής: Ο καλός συνάδελφος και φίλος ουδέποτε εκπροσώπησε την εφημερίδα ως προς το κείμενο που έστειλε στο zoornalistas. Ηταν μία προσωπική του κίνηση και θα σας παρακαλούσαμε όταν αναφέρεστε σε τόσο ευαίσθητα θέματα (όπως η εκπροσώπηση μιας μεγάλης εφημερίδας όπως η SportDay) να είστε πιο προσεκτικοί και να το διασταυρώνετε. 

Με εκτίμηση 
Γιάννης Χωριανόπουλος 
Αρχισυντάκτης SportDay» 

Απάντηση Harddog: 
1. Χαιρόμαστε που ένα στέλεχος της SD δεν διαφωνεί με την ουσία του κειμένου μας κι εμμέσως παραδέχεται ότι δημοσιεύσαμε πέρα για πέρα πραγματικά περιστατικά. Χαιρόμαστε που ένας θεσμικός εκπρόσωπος της εφημερίδας θεώρησε αναγκαίο να διαχωρίσει τη θέση του από όσα άδικα μας καταμαρτύρησε ο συνάδελφος Νίκος Μποζιονέλος, διευκρινίζοντας ότι η επιστολή του Ν.Μπ. αποτέλεσε προσωπική του κίνηση. Ειδάλλως, τι νόημα θα είχε διευκρινιστικό μέιλ.

2. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε αναφορικά με το σχετικό δημοσίευμα στους Zoornalistas, ότι ξέραμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι γράφαμε. Το τι σημαίνει «εκπρόσωπος» είναι σχετικό. Μπορεί κάποιος, λόγου χάρη, να έχει ψηφιστεί εκπρόσωπος εργαζομένων (τυχαίο ή όχι το παράδειγμα, δεν έχει σημασία) και να είναι ωσεί εκπρόσωπός τους που, ενίοτε, βλέπει επί μήνες την παρέλαση των απολυμένων και λειτουργεί ως τιμητικό άγημα που αποδίδει τιμές. Και μπορεί κάποιος άλλος να είναι ένας τυπικός εργαζόμενος και ατύπως να εκπροσωπεί εξουσίες. Επειδή η τοποθέτηση του αρχισυντάκτη της SportDay μας καλεί να διασταυρώνουμε ό,τι γράφουμε και να είμαστε προσεκτικοί, δηλώνουμε ότι αναφερθήκαμε σε εκπροσώπηση επειδή διασταυρώσαμε πολλαπλά αυτό ακριβώς που γράψαμε. Και πολύ προσεκτικά. 

3. Άλλος θεσμικός εκπρόσωπος της SportDay, πάντως, έχει δώσει από το μετερίζι του απαντήσεις, και μάλιστα με πολλή χολή, στον Harddog. Να τις εκλάβουμε ως έγκυρες, που απηχούν απόψεις της εφημερίδας και των στελεχών της;

Με εκτίμηση
Ο Harddog 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Νέα απόλυση στην SportDay