Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Βαριά βιομηχανία Τύπου: όσο πιο πολλές γδύνονται τόσο πιο πολύ γδύνονται

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Το  προϊόν που καταναλώνεται περισσότερο στα σάιτ, στις εφημερίδες και στα περιοδικά είναι το γυμνό. Κάποτε αυτές οι φωτογραφίες ήταν δεκάδες, μετά εκατοντάδες, ύστερα χιλιάδες. Σήμερα μοιάζουν άπειρες. Όσο πιο πολλές γδύνονται τόσο πιο πολύ γδύνονται. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και τα τσίτια που φοράνε πολύ βαριά. Γι’ αυτό, το γυμνό στον Τύπο έχει γίνει βαριά βιομηχανία. Σχεδόν ολοσέλιδες φωτογραφίες γυμνής σάρκας και μοστραρισμένων εφηβαίων στις
«δροσιστικές» σελίδες των εφημερίδων. Και κατεβατά από γυμνά στα λινκ των σάιτ. Ρολάρεις τη σελίδα προς τα κάτω και οι φωτογραφίες δεν τελειώνουν!

Τα μαγιό κατάντησαν κορδονάκια κάτω και κάτι σαν έμπλαστρα πάνω, στα στήθη.
Άπειρες γυμνές.
Με άπειρα ονόματα που δεν τα διαβάζει κανείς.
Άπειρα πρόσωπα που ελάχιστα τα προσέχεις – δεν είναι αυτά ο στόχος.
Άπειρες μουνίτσες έτοιμες να τα πετάξουν όλα έρχονται – σε ορδές γυμνού – στη φωτογραφική αγορά για να καλύψουν τις ανάγκες του μετώπου των αγοραστών. Και σε πέντε μέρες δεν τις θυμάται κανείς.

Η μία πέφτει πάνω στη άλλη σαν τις νιφάδες του χιονιού. Θύελλα! Μ@υνοθύελλα που λέγαμε κάποτε. Και στο τέλος εκείνο που σου μένει είναι – ούτε πρόσωπο ούτε όνομα – αλλά κώλοι και βυζιά. Νομίζω ότι οι περισσότερες από δαύτες στις αστυνομικές τους ταυτότητες δεν θα έχουν τη φάτσα τους αλλά, τα οπίσθιά τους. Η πιο πιστή αναγνώριση.