Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Άσε μας κουκλίτσα μου να φοράμε ό,τι γουστάρουμε, ντύσου εσύ Τζάκι...

Η FASHION GESTAPO ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ - ΕΝ ΕΤΕΙ  2016 - ΤΗ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ ΤΟΥ '50

Προσωπικά αισθάνομαι από βαρεμάρα έως απέχθεια (εξαρτάται από το βαθμό της αυστηρότητας) προς όσους και όσες ασχολούνται εμπλοκή και φανατικά με το τι πρέπει και δεν πρέπει να φοράμε. Η Fashion Gestapo της αισθητικής μας, του στιλ μας και του γούστου μας: τι να βάλεις πάνω από τα 30,40,50.
Τι απαγορεύεται να βάλεις πάνω από τα 30,40,50. Πώς να ντυθείς για να πας
στο γραφείο/σχολείο/δημόσια υπηρεσία/δικαστήριο/κοκτέιλ/δεξίωση, πόσο να φαίνεται ή να μην φαίνεται το μπούτι σου στις φωτογραφίες, το βυζί σου στην παραλία, το βρακί σου κάτω από το σι θρου, απαπά το σι θρου, και μέσα σε όλα αυτά, που τα ζούμε όλες μας, η Μπέτι που πρέπει να παρασταίνει -το 2016- την Τζάκι του '60 ή την Μεγαπάνου του ´50.
Ένας νεοσυντηρητισμός που δεν έχει καν πλάκα και κρύβει από πίσω του συνήθως ανθρώπους ή πολύ άσχημους ή συμπλεγματικούς με την εμφάνισή τους ή που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν. Άσε μας κουκλίτσα μου να φοράμε ό,τι γουστάρουμε, ντύσου εσύ Τζάκι, που το 'χεις κι απωθημένο. Αν μπορείς βέβαια... Και μην ακούω μπούρδες περί θεσμικού ρόλου ο οποίος κρίνεται στο τσίτι. Κάπου και λίγο έλεος πλέον.

Μαρία Δεδούση