Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Νίκος μας

Ένας καλό φίλος, ένας αγαπημένος συνάδελφος και για χρόνια συνεργάτης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας χθες το μεσημέρι. Ο Νίκος Τσαπίδης (επί σειρά ετών στέλεχος του «Φωτός» και αργότερα της «Αθλητικής Ηχούς») πέρασε και εκείνος «Απέναντι», στον κόσμο των πνευμάτων και της Μνήμης, για να βρει την αγαπημένη του Ευαγγελία. Δεν έχω δύναμη να γράψω για το απροσδόκητο που μόλις έμαθα. Αποσβολωμένος και εγώ, και ο κοινός φίλος Γιάννης Μηνδρινός, που επίσης έχει βρεθεί μαζί του στην ίδια επαγγελματική στέγη. Δεν έχω λόγια. Τούτη την ώρα, απομεσήμερο Δευτέρας που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, έχω μόνο συντριβή. Και έναν λόγο για απαντοχή στον
Μιχάλη (επίσης αγαπημένο συνάδελφο) και την Ελπίδα – τα παιδιά του.
Ο χρόνος φθείρει, ο χρόνος σκοτώνει, αλλά όχι και τη μνήμη. Εκεί θα υπάρχει ο Νίκος, με τις καλύτερες εικόνες από τη ζωή του. Εκεί θα είναι– προφυλαγμένος από τη φθορά – όσο υπάρχουμε και εμείς.
Την πίκρα μας μετριάζει η σκέψη ότι όταν οι ζωντανοί κλαίνε για τον χαμό, οι πεθαμένοι περιμένουν χαμογελώντας. Με ευχαρίστηση και ευφροσύνη για το συναπάντημα με παλιούς φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)