Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κούρεμα οφειλών σε δημοσιογράφους

Το σύστημα πληρωμής οφειλομένων προς δημοσιογράφους που πρότεινε μια μιντιακή εταιρία με σάιτ – σχετικά πρόσφατη στο χώρο – θυμίζει το αντίστοιχο της πληρωμής του ΕΟΠΥΥ προς ιατρούς και εργαστήρια. Τι κάνει υ υπαρασφαλιστικός φορέας; Λέει, σας χρωστάω δέκα; Σας δίνω – γιατί έτσι αποφάσισα – επτά, αλλά όχι εν τη παλάμη, θα
περιμένετε και λίγο (το «λίγο» είναι σχετικό). Τι λέει η εταιρία που φιλοδοξεί να στήσει έναν δημοσιογραφικό οργανισμό με σάιτ – αθλητικό, στοιχηματικό κ.ά. – αλλά η προσπάθειά της δεν ευοδώνεται; Προτείνει και αυτή κούρεμα των οφειλομένων κατά 50%, αλλά και πάλι χωρίς η εξόφληση – για όσους δεχτούν την πρόταση – να γίνεται άμεσα. Δηλαδή:

Τα μισά… του μισού θα καταβληθούν, λέει η πρόταση, έως τα τέλη του Ιουλίου και το άλλο μισό του μισού στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή από όσα έχει λαμβάνειν κάθε δημοσιογράφος θα εισπράξει άμεσα το ένα τέταρτο (ας πούμε στο χιλιάρικο 250 ευρώ), ένα τέταρτο θα καταβληθεί εν ευθέτω και τα δύο τέταρτα θα πεταχτούν στη θάλασσα σε αυτήν την ιδιότυπη μνημονιακή πολιτική. Θα πείτε, από ολότελα καλό είναι και το 50% (καταβλητέο σε δύο δόσεις, αν όχι και περισσότερες). Μπορεί να είναι και έτσι. Σημάδια των καιρών.