Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Το MEGA (ξανα)ζει! Τα βρήκαν οι μέτοχοι, τι είπε το μεσημέρι ο Καψής

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΙΣΘΏΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ – ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΝΟΙΧΤΟ – ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ Η ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΔΕΙΑ.

Τέλος σε μια από τις πολλές αγωνίες των εργαζομένων στο MEGA έδωσε η ανακοίνωση του Μανώλη Καψή, ο οποίος εξουσιοδοτημένος από παλαιούς και νέους μετόχους του καναλιού, είπε στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων – παρουσία τεχνικών και διοικητικών – πως οι μέτοχοι κατέληξαν στο draft συμφωνίας και πως ο ιστορικός σταθμός θα μείνει ανοιχτός.

Ο Καψής, που εδώ και αρκετό καιρό είχε σιωπήσει καθώς είχε εκτεθεί μεταφέροντας πληροφορίες που δεν έβγαιναν αληθινές, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βάλουν άμεσα τέλος στις κινητοποιήσεις τους – υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών – και να βγάλουν κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που αποτελεί και τη σημαία του καναλιού. Όπως είπε στους δημοσιογράφους η πληροφορία ότι χρήματα πιστώνονταν - την ώρα που μιλούσε - σε λογαριασμό του σταθμού, ήταν διασταυρωμένη και από τραπεζικούς κύκλους, και πρόσθεσε ότι μετέφερε αίτημα των μετόχων, αλλά και του ίδιου, το κανάλι να «πάρει μπροστά» άμεσα.

Ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν πως θα τερμάτιζαν τις κινητοποιήσεις εάν και εφόσον η διοίκηση του καναλιού με επίσημη ανακοίνωσή της ξεκαθάριζε ότι τα χρήματα υπάρχουν και πιστώνονται ήδη στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Τελικά στις 5 το το απόγευμα εξεδόθη ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διευθυντής προσωπικού του σταθμού, Γιάννης Πούργαλης, εκ των παλαιότερων στελεχών του MEGA, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των υπαλλήλων του σταθμού. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι έχει αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς μισθοδοσίας η εξόφληση Μαρτίου και το 15νθήμερο Απριλίου. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:

Μέιλ Καψή στους συντάκτες του Mega: «Θετικές εξελίξεις για το κανάλι, θέλω να σας τις ανακοινώσω δια ζώσης».