Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΕΔΟΕΑΠ: Πραξικόπημα βήμα βήμα (*)

Πήραμε στο μέιλ του Harddog το άρθρο για τον ΕΔΟΕΑΠ που υπογράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης και το οποίο δημοσιεύεται στο μπλογκ tv- politicalwatcer. blogspot.gr (*δείτε το εδώ). Το δημοσιεύουμε με τις σχετικές παραπομπές σε άλλες αναρτήσεις που αναφέρονται  στο κείμενο:


Πρώτο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 2 Απριλίου 2015, όταν αναιρώντας την βούληση τους (που εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την Πόπη Χριστοδουλίδου με 644 ψήφους/ΕΣΗΕΑ και δεύτερο τον Γιάννη Αγγέλη με 575 ψήφους/ΕΣΗΕΑ) η γνωστή συμμαχία των "6" εξέλεγε πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ τον Ευάγγελο Τάτση/ΕΠΗΕΑ). Γιατί;
ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΔΟΕΑΠ, ένα “πραξικόπημα” που προχωρά βήμα το βήμα Δεύτερο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν στην Γ.Σ. αναιρώντας -και πάλι- την βούληση τους, ο νέος πρόεδρος κάνοντας τον ...Κινέζο (σαν τον Α. Τσίπρα που πετάει για Κίνα την 5η Ιουλίου, ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ) "πέρναγε" τον ισολογισμό και απολογισμό με το "έτσι θέλω" και ...αποχωρώντας!

ΙΔΟΥ: 
"Πάντως, η πολυθρύλητη Γενική Συνέλευση έληξε όπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει ...οι 6. Σηκώθηκε ο ...πρόεδρος κ. Τάτσης ρώτησε (πολύ δημοκρατικά οφείλω να ομολογήσω) εάν εγκρίνεται ο ισολογισμός και ο απολογισμός, σηκώσαμε χέρια τα περισσότερα των οποίων σαφώς ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ και τα δύο. Όμως, ο ...πρόεδρος αποφάσισε: ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, έτσι απλά και μαζεύοντας τα πράγματά του αποχώρησε με τη συνοδεία του. Αγνοώντας και τις αποφάσεις, αλλά και τις προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις που είχαν κατατεθεί σε ψηφοφορία. Κυρίως, όμως, αγνόησε (προσβάλλοντας) τους συναδέλφους της ΕΣΗΕΜ-Θ που έχοντας στα χέρια τους εξουσιοδοτήσεις συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη που δήλωναν ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ" (δείτε εδώ)

Και το τρίτο πραξικόπημα (και φαρμακερότερο λόγω της τραγικής κατάστασης για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ) και πάλι κάνοντας τον ...Κινέζο-αγνοώντας την βούληση 875 ανθρώπων (και των συναδέλφων που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη), ΕΠΑΨΕ την διαδικασία πριν καν αρχίσει, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ακόμη και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών από τα προσερχόμενα μέλη-μετόχους!!! Και ενώ υπολείπονταν μόλις λίγες δεκάδες υπογραφές για να συμπληρωθεί απαρτία... αφήνοντας ΕΞΑΛΛΟΥΣ και ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ τους παρισταμένους.
Οι οποίοι 875 συν οι υπόλοιποι που δεν τους επετράπη να υπογράψουν συνέχισαν ακόμη πιο αποφασισμένοι για έναν και μοναδικό λόγο: ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ εκδίδοντας το εξής ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (δείτε το εδώ).

 Όμως, άφησα και κάτι για το τέλος: Το πραξικόπημα ολοκληρωνόταν και ενώ συνεχίζονταν ακόμη η διαδικασία με την παρουσία της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Πώς; Με την ανακοίνωση περί ματαίωσης της Γ.Σ. των Ευάγγελου Τάτση και Νίκου Καρούτζου που υπογράφουν "για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" (δείτε εδώ) Το ρώτησαν; Ή πρέπει να επιληφθούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ (όπως σε ανάλογη περίπτωση προσωπικής ανάρτησης της Ελένης Σπανοπούλου στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ). Η μήπως ακόμη και η δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος; Απλά ερωτήματα θέτω ως ένα απλό μέλος-μέτοχος αυτού του καταταλαίπωρου ΕΔΟΕΑΠ...