Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Εντάξει, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι, αλλά δεν το ψάχνετε λιγάκι;

Εντάξει, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που είναι. Κάποτε το φιλοθεάμον κοινό περνούσε τη νύχτα στην τηλεοπτική Ζούγκλα του για να μάθει κάνα συνταρακτικό απόρρητο. Το οποίο όταν εμφανιζόταν, σε αρκετές περιπτώσεις διακοπτόταν ξαφνικά και αναίτια. Τότε, τον καιρό της θρυλικής ατάκας Σπάθα περί Ολυμπιακού, Αιγάλεω και… σεξ, είχε πει ο Μάκης πως σε κάθε εκπομπή του θα έριχνε και νέα άπλυτα στην
καθαρτήρια δημοσιογραφική μπουγάδα. Όμως, αμέσως μετά την αποκάλυψη της συνταρακτικής συνομιλίας, συνέχισε αποκαλύπτοντας κάποια θεματάκια επιπέδου Δ΄ Εθνικής.

Τώρα ο «Ζούγκλας» – καλός, κακός, κίτρινος ή ροζ (θυμηθείτε τι έζησε από την πένα του με τα σεξιστικά υπονοούμενα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης) – έβγαλε στον διαδικτυακό αέρα μαγνητοφωνημένη συνομιλία που – αν ισχύει – φανερώνει συναλλαγή, στην οποία εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός. Αλλά είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δημοσίευμα ως μία ακόμα κίτρινη νότα του Τριανταφυλλόπουλου. Η οποία, ακόμα και τέτοια να είναι, θα πρέπει να ψαχτεί και αν η αποκάλυψη είναι φτιαχτή, δόλια, εκβιαστική ή ό,τι άλλο ας τσακίσουν τον Μάκη. 

Εντάξει, ο Κυριάκος Θωμαΐδης είναι «συνωμοσιολόγος», «τηλεδικαστής», «δημοσιογραφικός εισαγγελέας» και «άνθρωπος του Αλαφούζου», αλλά αποκάλυψε συνομιλία Σάββα Θεοδωρίδη-Σωμαρακάκη στην οποία αναφέρεται ότι με εντολή (κάποιου…) Βαγγέλη ο δεύτερος μπήκε στην ΚΕΔ. Αν η αποκάλυψη είναι φτιαχτή, δόλια, εκβιαστική ή ό,τι άλλο ας τσακίσουν τον Θωμαΐδη. Αλλά προηγουμένως να δουν το θέμα, να το ψάξουν και να κρίνουν.

Εντάξει, μια όχι ευρέως γνωστή εφημερίδα, το «Παρασκήνιο», αποκαλύπτει συνομιλία, καταγραμμένη από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, στην οποία πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (Αθανασίου) φέρεται να ζητάει από μεγαλοπαράγοντα (Μαρινάκης) «να μου προσέξεις την Καλλονή». Αν η αποκάλυψη είναι φτιαχτή, δόλια, εκβιαστική ή ό,τι άλλο ας τσακίσουν το «Παρασκήνιο». Αλλά προηγουμένως να την αξιολογήσουν, να την εκτιμήσουν και να την κρίνουν.

Μαζί με όλα αυτά, όμως, όλοι μας να εκτιμήσουμε, να αξιολογήσουμε και να αναρωτηθούμε ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ τόσες μαζεμένες αποκαλύψεις σχετικά με θέματα που έχουν γίνει πολύ καιρό πριν. Για να καταλάβουμε από τη μια πόσο έχει χοντρύνει το παιχνίδι και από την άλλη πόσο πολύ σκλήρυνε η χοντρή πέτσα που έχει πιάσει η ευαισθησία μας σε τέτοια θέμα, ώστε να μην τη διαπερνά ούτε μονόβολο φυσίγγι για αγριογούρουνα.

Διον. Βραϊμάκης 
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport την Τετάρτη, με τίτλο «Χοντρό παιχνίδι, χοντρή πέτσα»)