Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τι (βόμβα;) ετοιμάζει πάλι η SportDay;

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ... ΤΙΜΗΣ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ 

Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει (ή δεν επιτυγχάνει) είναι γεγονός ότι η SportDay με τη νέα της διεύθυνση επιφυλάσσει εκπλήξεις και ξαφνιάζει. Λευκά πρωτοσέλιδα, περίεργοι τίτλοι σε πρώτα θέματα με γαστριμαργικές προεκτάσεις («ΦΑΚΕΣ», «ΣΚΑΤΑ»), στίχοι τραγουδιών στα χτυπήματα της πρώτης σελίδας και, κυρίως, αυξομειώσεις στις τιμές πώλησης και στις σελίδες. Εκείνη μεταξύ των αθλητικών εφημερίδων κατέβασε την τιμή από το 1,30 στο ένα ευρώ και εκείνη την ανέβασε στο 1,30, με παράλληλη αύξηση σελίδων, όταν αποφάσισαν να μειώσουν την τιμή τους οι ανταγωνίστριές της, οι Live Sport και Goal News. Έκανε μάλιστα την αύξηση η SD καταγγέλλοντας με
γελοιογραφικό σκίτσο ότι με «ένα ευρώ δεν αγοράζεις εφημερίδα». Τώρα η SportDay πάει πάλι να ξαφνιάσει. Η αναγγελία της στην κορυφή της πρώτης σελίδας για προσφορά από την 1η Ιούνη που «δεν έχει ξαναγίνει ούτε θα ξαναγίνει» (τρία θαυμαστικά) δείχνει προς την κατεύθυνση μιας ακόμα εντυπωσιακής κίνησης – το ξαναλέμε: ανεξάρτητα με το αποτέλεσμά της.

Στην ίδια πρωτοσέλιδη προβολή αναφέρεται: «Η πιο πλούσια αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα κοντά σας, για πρώτη φορά με τη μεγαλύτερη και καταπληκτικότερη προσφορά που έγινε ποτέ» (τρία θαυμαστικά). Σε υπότιτλο της προβολής αναφέρεται ακόμα: «Νομίζεις ότι με ξέρεις… Σε λίγο καιρό θα με γνωρίσεις καλύτερα» (τρία θαυμαστικά). Το χτύπημα έχει τον γενικό τίτλο «Αγάπη μόνο» (τρία θαυμαστικά) και αναφορά ότι «Η νέα ομάδα της SPORTDAY ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνετε με μία μοναδική προσφορά» (τρία θαυμαστικά).

 Είναι θέμα… τιμής;


 SportDay, άλλοτε με τη – μακράν – κορυφαία κυκλοφορία στον αθλητικό Τύπο, βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση των δελτίων που εκδίδουν το Άργος και η Ευρώπη και αποτελεί θέμα τιμής (και όχι μόνο) για τη νέα της διεύθυνση να την ανεβάσει κυκλοφοριακά και να την κάνει περισσότερο ανταγωνιστική. Μια εικασία, που βρίσκεται στα… όρια της πληροφορίας αλλά δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν, είναι ότι η SportDay ετοιμάζεται για μια ακόμα αλλαγή στην τιμή της, αυτή τη φορά προς τα κάτω.

Οξύμωρο...

Η τιμή που ακούγεται (ή, αν θέλετε, που εικάζεται) είναι εντυπωσιακή – τόσο που δυσκολευόμαστε να την πιστέψουμε και γι’ αυτό δεν την αναφέρουμε. Όπως δυσκολευόμαστε, γενικώς, να πιστέψουμε την εικασία που είναι στα όρια της πληροφορίας (ναι, οξύμωρη η διατύπωσή μας – για εικασία, πληροφορία – που θα δικαιούταν τρία θαυμαστικά αν ο Μπαμπινιώτης το επέτρεπε).

Θα τα πούμε εν καιρώ, αν και εφόσον έχουμε κάτι χειροπιαστό.