Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Το «αντάρτικο» του ΣΚΑΪ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΕΛΗ, Η ΣΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Δεν ήταν η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία. Ο ΣΚΑΪ στις απεργίες βαράει τον δικό του ταμπουρά, κάνει την ανταρσία του και βγάζει τη γλώσσα στις συνδικαλιστικές Ενώσεις. Το έκανε και χθες, τουλάχιστον στο ραδιόφωνο. Κατά κάποιο τρόπο κόμπαζε κιόλας θυμίζοντας σε εκπομπές του, όπως στη μεσημεριανό, κάτι σαν μαγκαζίνο, ότι από τις 6 το πρωί (δηλαδή από την ώρα που άρχιζε η απεργία!) ενημέρωνε τους ακροατές του. Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις; Όχι μόνο. Για το ασφαλιστικό έλεγε, για το Γιούρογκρουπ, για τον
Κατρούγκαλο τον οποίο ειρωνεύτηκε μεταδίδοντας το ηχογραφημένο απόσπασμα στο οποίο ακούγεται να λέει ότι αυτός είναι αριστερός, ενώ η φράση του συνοδεύεται από γέλια.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε ότι εκεί, στην ΣΚΑΪ:
Δεν αντιστεκόμαστε, απλώς κάνουμε αυτό που κάναμε τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή ενημερώνουμε.
Δεν θυμόμαστε να έκανε το ίδιο το κανάλι του Φαλήρου και τις εποχές που ο Στουρνάρας – και όχι μόνο αυτός – περνούσε ως κατεπείγοντα νομοσχέδια και όταν σάρωναν κάθε έννοια λογικής και αυθαιρεσίας τα περίφημα «Ναι σε όλα» που ψήφιζε το κοινοβούλιο χωρίς να έχει διαβάσει προηγουμένως ό,τι του σέρβιραν; Θυμόμαστε όμως που ο ΣΚΑΪ παραβίαζε τη νομοθεσία για να «ενημερώνει» την προηγουμένη του δημοψηφίσματος, και ώς αργά το βράδυ του Σαββάτου, για τις ολέθριες επιπτώσεις του «Όχι».

Την ενημερωτική εκπομπή της Παρασκευής ενίσχυσε με το κύρος του ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του σταθμού Σταμάτης Μαλέλης που έκανε δυναμικό σχόλιο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό φτωχοποιείται και επισήμως ο Έλληνας. Η ενημέρωση του ΣΚΑΪ περιελάμβανε και συνέντευξη Γιάννη Βρούτση. Πιο αντικειμενική πληροφόρηση δεν γίνεται. Αν στη συνέχεια υπήρξαν και άλλοι συνεντευξιαζόμενοι στο… αντάρτικο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ δεν το ξέρουμε. Ως εκεί αντέξαμε. Ως τον Βρούτση.