Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Απεργία στον Τύπο! Κηρύχθηκε από την ΠΟΕΣΥ, παραλύει η Ελλάδα. Απεργούν και στα πιεστήρια;

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΤΕ TV

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπαίνει - αιφνιδιαστικά, λες λόγω ενοχών! - στη Βουλή και η Ελλάδα νεκρώνει το ερχόμενο διήμερο. Απεργία κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά μαζί εκδηλώνεται και ένα γενικό απεργιακό μπαράζ, με ακινητοποίηση των πλοίων (η ΠΝΟ είναι από τις πρώτες που κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις), ενώ πριν από λίγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία. Πληροφορίες του Harddog αναφέρουν ότι υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να
απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, καθώς και εκείνοι των πρακτορείων διανομής Τύπου - αλλά μένει να δούμε στις επόμενες ώρες αν ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποκλειστούν απεργοσπαστικές κινήσεις οι οποίες υπήρξαν κατά κόρον στην προηγούμενη πολυήμερη απεργία.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ΟΤΕ TV ζήτησε από την ΕΠΟ τη μετάθεση του σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για την Κυριακή, προκειμένου να καλυφθεί απρόσκοπτα τεχνικά και δημοσιογραφικά. Προς το παρόν είναι άγνωστη η θέση της Ομοσπονδίας.

Απεργεί η ΠΡΟΣΠΕΡΤ 

Απεργία κήρυξε και η ΠΡΟΣΠΕΡΤ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης θα απαντήσουμε με συνεχή αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τα μέτρα οδοστρωτήρα των μνημονίων».
Για ό,τι νεότερο ο Harddog θα ενημερώσει το συντομότερο δυνατό.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ  

Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ