Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο θυμός του Κοντονή...

...Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ο Σταύρος Κοντονής κάνει λάθη αλλά πάει καλά και ας φωνάζουν.
** Και μόνο που ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν του εύχεται να μείνει «και του χρόνου» γιατί θα είναι «κατάρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο» σημαίνει ότι ο υφυπουργός προχωράει με σωστό προσανατολισμό.
** Και μόνο που ο Αλαφούζος δηλώνει ότι τον/τους «έχουμε ψηφίσει για να κυβερνούν και όχι για να σφυρίζουν αδιάφορα και να λένε βλακείες όταν φοβούνται» δείχνει ότι
κρατάει τις σωστές αποστάσεις προς όλους και δεν κάνει βλακείες.
** Και μόνο που ταπείνωσε την ΕΠΟ της αυθαιρεσίας και των πακιστανοκινεζικών τηλεφώνων και τη χόρεψε στους δικούς του ρυθμούς στο θέμα του τελικού αποδεικνύει ότι και θέλει και μπορεί χωρίς να φοβάται.

Ως εδώ τα καλά για τον υφυπουργό. Γιατί υπάρχουν και οι ενστάσεις. Όπως είναι εκείνες για την πολύ σκληρή, με ακραίους χαρακτηρισμούς, ανακοίνωση του υφυπουργείου που «φωτογραφίζει» τον Ολυμπιακό. Όχι πως δεν ισχύουν κάποια (πολλά ή λίγα) από όσα αναφέρονται. Και τα οποία προφανώς δεν γράφτηκαν αβασάνιστα. Αλλά το ύφος και η ένταση της ανακοίνωσης δείχνουν ότι είναι αποτέλεσμα συμπιεσμένης οργής που ελευθερώθηκε από την ειρωνική, ταπεινωτική δήλωση Θεοδωρίδη. Ο οποίος γι’ αυτό βρίσκεται στη θέση του με όλες τις διοικήσεις και όλες τις εποχές στον Ολυμπιακού. Για να «παίζει ξύλο» με τις δηλώσεις του. Είναι μια επικοινωνιακή πολιτική που επέλεξε ο Κόκκαλης και δεν απέρριψε ο Μαρινάκης.

Αλλά ο Κοντονής είναι πολιτικός. Που πρέπει να κάνει τη δουλειά του με αποφασιστικότητα, αυστηρότητα και όχι με τρόπο που μπορεί να παρερμηνευθεί ως εμπάθεια. Έστω και αν είναι δύσκολο να το κάνει, όταν βλέπει, ακούει, διαβάζει, αισθάνεται και καταλαβαίνει τι γινόταν και το γίνεται γύρω του.

Η ανακοίνωση δείχνει ότι για μια στιγμή χάθηκε η ψυχραιμία στο υφυπουργείο. Την οποία ψυχραιμία χρειάζεται για να προχωρήσει και να συνεχίσει, όσο μπορεί, στην ομαλοποίηση ενός χώρου, του ποδοσφαιρικού, που έχει παραμορφωθεί από τις κακοποιήσεις δεκαετιών. Ο θυμός δεν είναι κακός. Είναι γόνιμος όταν ελέγχεται. Όμως, όταν ξεφεύγει είναι σαν να αρπάζεις από τη φωτιά πυρωμένη σιδηρόβεργα και να επιτίθεσαι. Θα κάψεις τα χέρια σου, τουλάχιστον.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής με τίτλο «Σταύρο Κοντονή, προχώρα με επιμονή και ψυχραιμία»)