Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τηλεοπτικοί «Συμμαθητές»: ποιοι ηθοποιοί ξέρουν καλά τη γ΄ κλίση

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ - ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ;

Προφανώς υπήρχε πρόβλημα με τον φιλόλογο των τηλεοπτικών «Συμμαθητών». Δεν εξηγείται αλλιώς το «είπα στην Ίρις», «άκουσα την Ίρις», «βλέπε την Ίρις» που λένε αδιόρθωτα μερικοί από τους πρωταγωνιστές. Ευτυχώς μόνο μερικοί. Γιατί στο επεισόδιο της Δευτέρας άκουσα δύο ηθοποιούς καλά μελετημένους στη γ΄ κλίση. Ήταν η Μαριάννα Τουμασάτου και ο
Κρατερός Κατσούλης που είχαν μάθει καλά τη γ΄ κλίση πριν καταλάβουν την κλίση τους στην υποκριτική. Και είπαν σωστά το όνομα: «είπα στην Ίριδα», «άκουσα την Ίριδα», «βλέπε την Ίριδα». Πάντως, έχουν και την ευθύνη τους οι σεναριογράφοι. Όχι πως έτσι το είχαν γραμμένο («την Ίρις») οι άνθρωποι. Αλλά τι τους έπιασε και βάζουν στην τηλεοπτική σειρά τριτόκλιτα ονόματα; Χάθηκε, αντί για το «Ίρις», μια Αλεξάνδρα, μια Καλλιόπη, μια Τασία; Κατά τα άλλα, αν καταλάβω ότι οι σχολές υποκριτικής τέχνης είναι του επιπέδου κάποιων δημοσιογραφικών, θα πεθάνω!

Συμπληρωματικό: Στο επεισόδιο της Τρίτης βγήκαν και άλλες ευθύνες  για τον φιλόλογο των «Συμμαθητών». Ούτε την προστακτική τους έχει μάθει! Ότι δηλ. δεν παίρνει αύξηση. Και άκουσα κάτι «κατΕστρεψέ μου τη ζωή», κάτι... πάρε τα χαρτιά (ή κάτι τέτοιο) και «επΕστρεψέ τα μου». Στο κάτω κάτω, πλέον ουδείς Έλληνας των μνημονίων παίρνει αύξηση, η προστακτική θα πάρει; Δεν κάνουμε εξαιρέσεις!

Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ