Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Διεγράφη δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη λόγω… Ολυμπιακού

ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ – «ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Χρειάστηκαν δυο χρόνια παρά κάτι (λίγους) μήνες για να αποφασίσει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης τη διαγραφή μέλους της (του Κ.Χ.), το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στις αποκαλύψεις των συνομιλιών που υπεκλάπησαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ και ήταν σχετικές το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συγκεκριμένη συνομιλία ο παράγοντας του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης φέρεται να δίνει εντολές στον
δημοσιογράφο για το πώς θα έπρεπε να χειριστεί θέμα (ή θέματα) σε εκπομπή του στο «Μακεδονία TV» και το πώς θα αντιμετωπίζει συγκεκριμένο ομάδα. Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ο δημοσιογράφος φέρεται να αποδέχεται την εντολή και, μάλιστα, να υπερθεματίζει και να καθησυχάζει τον εντολέα: «Τι στενοχωριέσαι; Δεν είμαι ο άνθρωπός σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

Σε κάποιο σημείο ο κ. Θεοδωρίδης ακούγεται να λέει (πάντα σύμφωνα με όσα είχαμε διαβάσει στις αποκαλύψεις τον Ιούλιο του 2014) ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να πει όσα του μεταφέρονται, επειδή «το ζήτησε ο πρόεδρος». Στο τέλος της συνομιλίας ο Πειραιώτης παράγοντας συμβουλεύει τον δημοσιογράφο να ισχυριστεί (προφανώς όταν τον ρωτήσουν) ότι του τηλεφώνησε μόνο για τα «χρόνια πολλά» και «μην με ανακατέψεις εμένα για να μη φαίνομαι».

Η συνομιλία 

Ο διάλογος που είχε δημοσιοποιηθεί τότε, ανέφερε:
Θ: Θα του πεις... εδώ στη Θεσσαλονίκη βράζει ο ΠΑΟΚ με αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ. 
Χ: Ναι. 
Θ: Τα ίδια έκανε με τον Ατρόμητο, τα ίδια έκανε και με την ΑΕΚ. 
Χ: Με τη διαιτησία, το θέμα, ναι, ναι, ναι. 
Θ: Ναι, δηλαδή πες, μου αρέσει που βγαίνει ο προπονητής τους... είναι ντροπή... ξε... βγαίνει ο λάισμαν, ο ένας, ο άλλος εδώ... αυτά τα παιχνίδια κρίνανε αποτελέσματα. 
Χ: Ε, βέβαια. 
Θ: Θα το πεις, Κώστα, γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος να το πεις. 
Χ: Ναι, παιδί μου, με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, τι στεναχωριέσαι; 
Θ: Ε; 
Χ: Εγώ είμαι εδώ, τελείωσε, τι στεναχωριέσαι; Δεν είμαι ο άνθρωπός σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών! 
Θ: Πες ότι σε πήρα μόνο να σου πω «χρόνια πολλά». Μη με ανακατέψεις εμένα, να μη φαίνομαι... 

Τι υποστήριξε στο Πειθαρχικό

Απολογούμενος στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Κ.Χ. ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να απολογηθεί ή να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με τη συνομιλία. Ανέφερε ότι αυτή έγινε στο πλαίσιο «χειρισμού» της σχέσης του με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα ειπώθηκαν δεν έγιναν πράξη. Και αυτό, όπως είπε, προκύπτει από το βίντεο της εκπομπής. 

Τουλάχιστον ώς τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε αναρτηθεί η απόφαση της διαγραφής στο σάιτ της ΕΣΗΕΜ-Θ και ο Harddog για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύει μόνο τα αρχικά του ονόματος του δημοσιογράφου, όπως άλλωστε είχε γίνει όταν αποκαλύφθηκε η συνομιλία..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Εμετός παραπληροφόρησης στα κανάλια