Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κοντονή, δείξε τους ότι «μπορούμε να γίνουμε και εμείς αλήτες»

ΤΟ ΓΚΡΕΞΙΤ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΑ ΣΠΑΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Κοντονής επέλεξε μετωπική και κρατάει σταθερά το τιμόνι. Ο Γκιρτζίκης επέλεξε τον ρόλο βράχου – ρόλο δηλαδή που παίζει πειστικά το ποδοσφαιρικό κατεστημένο – και δεν μετακινείται μήτε υποδιαίρεση του
χιλιοστού. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και η Ελλάδα ολόκληρη, βρίσκεται σε ομηρία και τα απανταχού ηχεία του Φόβου το απειλούν ότι την Παρασκευή έρχεται η συντέλειά του. Ήρεμα! Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να ξεκαβαλικέψει τώρα άλογο για να ανέβει σε γαϊδούρι. Έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια σε γαϊδούρι το έχουν βάλει και πορεύεται.

Τι χειρότερο; Οι «απ’ έξω» πιέζουν, εκβιάζουν, καταργούν την ελληνική Δικαιοσύνη, υποκαθιστούν την ελληνική Πολιτεία, ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας, αδιαφορούν για τη διαφθορά που έχει διαχυθεί στα γήπεδα, δημιουργούν κλίμα λήξης και φτιάχνουν την αίσθηση ότι όλα οσονούπω τελειώνουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι καθόλου έτσι.

Μετά το τυπικό γκρέξιτ της Παρασκευής υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα για να ανακληθεί η απόφαση χωρίς ουσιαστικό κόστος για τις ομάδες μας και την Εθνική. Άρα όλα θα κριθούν μετά. Κυρίως από την αποφασιστικότητα των δύο πλευρών. Ο άμωμος Ινφαντίνο και τα εν Ελλάδι σπαθόλουρά του εκβιάζουν, όπως ακριβώς εκβιάζεται ολόκληρη η χώρα. Ξέρουν από αυτά. Και εμείς μάθαμε να… τα ξέρουμε!

Να δούμε αν Κοντονής σήκωσε περισσότερα από όσα άντεχαν οι ώμοι του (όπως σήκωσε η κυβέρνησή του και μετά λύγισε) ή αν θα απαντήσει αποφασιστικά στους εκβιασμούς τους. Καμιά φορά έχει σημασία να δείχνεις ότι «ξέρουμε, άμα χρειαστεί, να γίνουμε και εμείς ‘‘αλήτες’’». Περιμένουμε, κύριε Κοντονή.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας με τίτλο «Ήρεμα, δεν έρχεται το τέλος»)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Γιάννης Μηνδρινός: Γκιρτζίκης, όπως Μπλάτερ και Πλατινί