Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Δεν βγαίνουν (τουλάχιστον αύριο) αθλητικές εφημερίδες, τι απάντησε η ΠΟΕΣΥ στο αίτημά τους

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΑΪΤ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η ΠΟΕΣΥ ενημερώθηκε για το αίτημα (ή πρόθεση) των αθλητικών εφημερίδων να μη μετάσχουν στη συνέχεια της απεργίας (όπως έγραψε χθες ο Harddog με αναλυτικό ρεπορτάζ) και σήμερα στην Ομοσπονδία συζητήθηκε το θέμα. Φυσικά δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα για κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία
τους αλλά, τουλάχιστον, υπήρξε κατανόηση για το πρόβλημα που δημιουργείται στον χειμαζόμενο αθλητικό Τύπο με τη λειτουργία των σάιτ τις ημέρες της απεργίας. Ένδειξη ότι η ΠΟΕΣΥ είδε με πνεύμα συνεργασίας την κίνησή τους, είναι η αναφορά σε ανακοίνωσή της ότι «θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους». Γι’ αυτό το λόγο η ΠΟΕΣΥ κάλεσε αύριο, Δευτέρα, τα διευθυντικά στελέχη όλων των Μέσων, και των σάιτ περιλαμβανομένων, για να συζητηθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Εν αναμονή. Και μετά;

Ύστερα από αυτό, όλες οι αθλητικές – από όσα γνωρίζουμε ώς τώρα γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κανέναν – δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα, περιμένοντας τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, είναι ότι θα υπάρξουν προσπάθειες για έκδοση τις επόμενες ημέρες – μεμονωμένα ή μαζικά. Οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες, αν όχι όλες, περνούν βαθιά κρίση, κάποιες βρίσκονται στα όριά τους και εκτιμάται ότι στους επόμενους μήνες η κρίση θα οδηγήσει και σε λουκέτα. Στις σημερινές κυριακάτικες εκδόσεις οι αθλητικές εφημερίδες έδωσαν δείγμα για το πώς σκέπτονται και θέλουν να προβάλουν τους απεργιακούς στόχους: με κοινή πρωτοσέλιδη κεφαλίδα και με κοινό κείμενο στις εσωτερικές σελίδες στο οποίο αναπτύσσονται οι θέσεις των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό. Επίσης δημοσιεύουν από κοινού ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Οι αθλητικές της Θεσσαλονίκης 

Στην κίνηση που έγινε από οκτώ αθλητικές εφημερίδες της Αθήνας (από τις εννέα), ακολουθούν και οι αθλητικές της Θεσσαλονίκης, οι «Metrosport» και «Arena»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Το κοινό κείμενο που δημοσιεύτηκε στις αθλητικές εφημερίδες 
2) Βόμβα στην απεργία! Όλες οι αθλητικές εφημερίδες θέλουν να κυκλοφορήσουν
3) Καταγγέλλεται προβοκάτσια του Άδωνη για τη απεργία