Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δραματικές εξελίξεις στον Τύπο, «Να ξεχάσουμε το αγγελιόσημο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΣΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΠΕΙΛΗ (ΝΕΑ) ΓΙΑ 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜ- ΒΑΝΟΜΕΝΕΣ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Θα γίνουν αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις στον Τύπο που εξαγγέλθηκαν αλλά περιορίστηκαν σε μια ξεθυμασμένη απεργία, μαζί με εκείνη της ΑΔΕΔΥ; Προς το παρόν αντί κινητοποιήσεων έχουμε απλές κινήσεις. Μία από αυτές η επιστολή της ΠΟΕΣΥ προς τον Αλέξη
Τσίπρα με την οποία τού ζητάει να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για συνάντηση με τους προέδρους των Ενώσεων του χώρου του Τύπου και θυμίζει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ επίκεινται συσκέψεις «για καθορισμό του χρόνου έναρξης άμεσων απεργιακών αγώνων διαρκείας».
Εξάλλου, το μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ Νίκος Συνοδινός, που συχνά με τις αναρτήσεις του στο fb ενημερώνει για τα του κλάδου, έγραψε ότι χθες βράδυ ότι «ήρθε και άλλο νέο από ο υπουργείο Εργασίας: να ξεχάσουμε, λέει, το αγγελιόσημο».
Ο ίδιος αναφέρει στη (χθεσινή) ανάρτησή του ότι την Πέμπτη η ΠΟΕΣΥ θα προχωρήσει σε ανανέωση της απόφασης για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Θα γίνουν; Και αν ναι, πώς; Θα έχουν επιτυχία; Θα θιγούν τα κυριακάτικα φύλλα; Θα απενεργοποιηθούν πιθανοί απεργοσπαστικοί μηχανισμοί; Εύλογα ερωτήματα, προς το παρόν ρητορικά…

Η επιστολή της ΠΟΕΣΥ 

Η επιστολή της ΠΟΕΣΥ στον Τσίπρα (με ημερομηνία Δευτέρας, 11 Απριλίου) έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, Μετά τον άκαρπο τερματισμό των συζητήσεων του υπουργείου Εργασίας με εκπροσώπους όλων των φορέων της Ενημέρωσης και την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, πιθανώς εντός του προσεχούς 15θημέρου, σας ζητούμε να υλοποιήσετε την προσωπική σας δέσμευση προς τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, για τη συνάντησή σας με τους Προέδρους των Ενώσεων του χώρου του Τύπου, μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες. Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας βρίσκονται από καιρό σε αγωνιστική ετοιμότητα και έχουν αποφασιστεί συσκέψεις για καθορισμό του χρόνου έναρξης άμεσων απεργιακών αγώνων διαρκείας». 
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σαββίδη.

 Η ανάρτηση του Ν. Συνοδινού 

Ο Νίκος Συνοδινός, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, σε χθεσινοβραδινή ανάρτησή του αναφέρει ότι το μήνυμα που έφτασε από το υπουργείο Εργασίας είναι «να ξεχάσουμε το αγγελιόσημο». Από την ίδια ανάρτηση μαθαίνουμε ότι μεθαύριο η Ομοσπονδία των Ενώσεων Συντακτών θα αποφασίσει μεθαύριο, Πέμπτη, την ανανέωση της απόφασης για «σκληρές» απεργιακές κινητοποιήσεις. Γάφει ο Ν.Σ.:

«Δεν έφτανε η κλοπή των αποθεματικών του ταμείου μας, σήμερα ήλθε και άλλο... νέο από το Υπουργείο Εργασίας. Να ξεχάσουμε λέει το αγγελιόσημο. Μας υπεξαιρούν τα χρήματά μας για να πληρώνουν τους Καρανίκες. Αλλά δεν τους φτάνει αυτό. Λαμβάνουν τα μέτρα τους για να κλείσει η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Τύφλα να έχει ο Ερντογάν. Την Πέμπτη η ΠΟΕΣΥ σε έκτακτη συνεδρίασή της προχωρά σε ανανέωση της απόφασης για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες και την Δευτέρα συγκαλείται στην Αθήνα Πανελλαδική συνδιάσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης διαρκείας που αρχίζει μέχρι την τελική νίκη. Ή αυτοί και τα φερέφωνά τους ή οι δημοσιογράφοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΒ HARDDOG:

Στάση εργασίας το βράδυ στο MEGA, δεν ακολουθούν οι τεχνικοί