Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτιά μιας ημέρας για τη Live Sport, ιστορικό χαμηλό για τη SportDay

Η ΑΝΟΔΟΣ ΜΕ ΕΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ L.S. – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟ GOAL ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ – ΑΥΞΗΣΗ 229% ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Οι αθλητικές εφημερίδες παλεύουν με όσες δυνάμεις τούς απέμειναν από μια εξαντλητική απώλεια φύλλων επί σειρά ετών. Κάποιες φορές έχουν αισιόδοξες κυκλοφοριακές εξάρσεις, αλλά επανέρχονται σε επίπεδα που δεν είναι ικανοποιητικά ή – για να το πούμε αλλιώς και να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις – μένουν ακόμα μακριά από τους μεσοπρόθεσμους στόχους τους. Η νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι του προπερασμένου Σαββάτου οδήγησε σε κάθετη άνοδο το Goal την Κυριακή 14/2 και ταυτόχρονα απογείωσε την (ενωσίτικη) Ώρα των Σπορ. Οι
δύο εφημερίδες έφτασαν στην κορυφή με τον ίδιο ακριβώς αριθμό φύλλων: 8.030! Για την πρώτη το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Κυριακή ήταν 35,2% και για τη δεύτερη 229,1%!

Το Goal κράτησε καλή κυκλοφορία και τη Δευτέρα 15/2 (δεύτερη θέση με 7.290 φύλλα έναντι 7.380 που είχε το Φως), αλλά στις εκδόσεις Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης κινήθηκε κάτω από τις 5.000, ενώ στο αγωνιστικό φύλλο της Παρασκευής (την επομένη του Άντερλεχτ-Ολυμπιακός) πούλησε 5.170 φύλλα.

Πρωτιά, αλλά… 

Η Live Sport (που είναι σταθερά τρίτη στο δελτίο κυκλοφορίας) πέρασε για μια μέρα στην πρώτη θέση. Αυτό έγινε την Πέμπτη 18.2, ανήμερα του αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, οπότε κυκλοφόρησε με περιοδικό 100 σελίδων αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και τιμή 2 ευρώ (υπήρχε και απλή έκδοση με ένα ευρώ).
Την Πέμπτη οι κυκλοφορίες στην κορυφή ήταν : Live 5.410, Φως 5.010, Goal 4.730, SportDay 3.710. Η πρωτιά της Πέμπτης είναι σημαντική για τη Live αλλά τα 5.410 φύλλα, με προσφορά ένα πολύ δυνατό περιοδικό (ιλουστρασιόν, με ράχη, σε «σακούλα»), δεν ικανοποιούν και δείχνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά φύλλα στην προσπάθεια να ανακτήσουν χαμένα εδάφη.

Ιστορικό χαμηλό για SportDay 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η SporDay (και με τηλεοπτική διαφήμιση στον Alpha, μάλιστα) την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, πούλησε 3.490 φύλλα, που αποτελούν ιστορικό χαμηλό για την εφημερίδα σε κανονικές συνθήκες έκδοσης Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ιστορικό χαμηλό της SportDay ήρθε την ημέρα που κυκλοφόρησε με αφιέρωμα στον Ολυμπιακό και προβλήθηκε ως «SPORTDAY magazine» (δείτε το πρωτοσέλιδο δεξιά). Ήταν μια καλή δημοσιογραφική προσπάθεια για να αναδειχθεί η επικαιρότητα, αλλά – περιέργως – η SD έχασε 140 φύλλα (-3,9%) σε σχέση με την κυκλοφορία της αμέσως προηγούμενης Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
Ο ΠΣΑΤ στέλνει πειθαρχικό και κάνει θέμα για τους «ετεροεπαγγελματίες»