Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Έπιασε τόπο η απόλυση Σπυρόπουλου;

Οι τηλεοπτικές περιγραφές τού Αλέξη Σπυρόπουλου ενόχλησαν. Γιατί ήταν, ή προσπαθούσαν να γίνονται, με καθαρό μυαλό και ανεπηρέαστη κρίση. Όμως γι’ αυτόν το λόγο ο δημοσιογράφος – ένας από τους δύο κορυφαίους των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών μεταδόσεων – απολύθηκε από τον ΟΤΕ TV χωρίς εξηγήσεις. Αλλά οι παροικούντες τη δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ ήξεραν ότι ο Σπυρόπουλος δεν άρεσε σε μια κατηγορία οπαδών και στην ομάδα τους. Ήδη, μήνες πριν, είχε δεχτεί επίθεση με σκληρό δημοσίευμα από οπαδικό σάιτ, αλλά και από
την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη μετάδοσή του σε αγώνα Κυπέλλου με… τον Φωστήρα.

 «Μέλος της παρέας των εχθρών» 

Τότε ο Σπυρόπουλος, εκλεκτός συνεργάτης του ΟΤΕ TV (ο εκλεκτότερος μαζί με τον Βασίλη Σκουντή) χαρακτηρίστηκε ως «μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου». Προφανώς εκεί ήταν η αρχή τού τέλους στη συνεργασία του με το συνδρομητικό κανάλι. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα εκείνης της ανακοίνωσης: «Τους τύφλωσε η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ. Η συνεργασία και η συστέγαση με τον ΣΚΑΪ, έχει προκαλέσει τύφλωση στους σπίκερ του ΟΤΕ TV. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο κ. Σπυρόπουλος, μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε μόνο ειρωνικά σχόλια για τους παίκτες του Ολυμπιακού και τις προσπάθειές τους και φυσικά δεν είδε ούτε πέναλτι, ούτε γκολ του Ολυμπιακού σε φάση που η μπάλα πέρασε καταφανέστατα την γραμμή!».

«Αμείβονται από τον ΣΚΑΪ» 

Εκείνη η ανακοίνωση επισήμανε με έμφαση ότι «οι δημοσιογράφοι του ΟΤΕ TV αμείβονται από τον ΣΚΑΪ» και «αντιμετωπίζουν ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τέτοιο τρόπο». Φυσικά από τον Σκάι αμείβεται και ο Γιώργος Θαναηλάκης που έκανε τη μετάδοση του αγώνα της περασμένης Πέμπτης από το Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός-Άντερλεχτ) και η οποία ήταν – τουλάχιστον – ατυχέστατη. Μια μετάδοση που προκάλεσε για τη μονομέρειά της θύελλα (κυρίως χλευασμού) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σχόλια συναδέλφων σε σάιτ και εφημερίδες. Μια εβδομάδα πριν, στο πρώτο παιχνίδι με την Άντρλεχτ, πάλι η περιγραφή από τον ΟΤΕ TV δεν άρεσε και πάλι υπήρξε αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού. Προφανώς εκείνη η διαμαρτυρία έπιασε μετά από επτά ημέρες τόπο. Πιθανότατα, όμως, πολύ μικρότερο από όσο τόπο είχε πιάσει η απόλυση του Σπυρόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
1) Πώς ο ΟΤΕ TV απέλυσε τον Σπυρόπουλο
2) Επίθεση στον Σπυρόπουλο με δημοσίευμα - Βολές για OTE TV και Τσαμάζ