Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

«Από τη Δευτέρα θα παίρνουν τα μηνύματα των δημοσιογράφων»

«ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ»

Άμεσες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς του Τύπου αναμένονται τις επόμενες ημέρες. «Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να παίρνουν τα μηνύματα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Συνοδινός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ (προερχόμενος από την ΕΣΗΕΑ). Ο ίδιος κάνει λόγο για
«σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος» και για «αρπαγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ»! Προφανώς ο Ν.Σ. υπονοεί κινητοποιήσεις, αλλά μένει να δούμε την έκταση και την αποτελεσματικότητά τους. Γιατί έως τώρα δεν έχουν πείσει. Το μήνυμα Συνοδινού στο fb ακολουθεί:  

«Το σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, βρίσκεται στην κορύφωσή του. Η αρπαγή του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, είναι στην πρώτη γραμμή του Τσίπρα και των συνεργών του. Το Ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ οδεύει προς διάλυση. Ευελπιστούν πως οι δημοσιογράφοι θα γίνουν επαίτες, ότι θα τους πετάξουν ένα ξεροκόμματο και θα χορεύουν με τα νταούλια τους. Κάναμε το λάθος να συζητάμε μήνες με ανθρώπους που θεωρούσαμε ότι πιστεύουν στο διάλογο, πως επιθυμούν να δώσουν λύσεις. Γελαστήκαμε. Προδοθήκαμε. Πλέον έχουμε πειστεί ότι με αυτούς δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Αυτοί διάλεξαν τον πόλεμο. Από Δευτέρα θ' αρχίσουν να παίρνουν τα μηνύματα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να επιλέξουμε τον τρόπο που θα μας εκτελέσουν. Ή οι δημοσιογράφοι, ή αυτοί». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Θόδωρος Νικολαΐδης: Μαθήματα ανεξαρτησίας στον Τύπο
2) Δεν ανασκευάστηκε η αθλιότητα κατά του Harddog και εμείς επιμένουμε (ανανεωμένο με μια - ανεπαρκή - εξέλιξη) .