Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«anyway, egw ta ellhnika tou typou sxoliasa, h ekfrash einai lathos»

ΜΙΑ… ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ HARRDOG!

Στην ελληνική γλώσσα ουδείς τέλειος. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αν και είμαστε απλώς καλοί χειριστές της, τουλάχιστον σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Λοιπόν, πώς σας φαίνεται η φράση «δεν κινήθηκε σε υψηλά κυκλοφοριακά επίπεδα»; Για εμάς σωστή. Για κάποιον κύριο, που εκφράζεται μόνο με γκρίκλις, λάθος. Επισημαίνει λοιπόν, σε
μια ανάρτηση στο facebook η οποία σχολιάζει αρνητικά δημοσίευμα του Harddog: «k egw elega pws tha sxoliaseis to "kykloforiaka epipeda» (αναφέρεται στον συντάκτη της ανάρτησης). Παίρνει κάποια απάντηση, άσχετη με το θέμα, και συνεχίζει τη γλωσσολογική του παρέμβαση: «anyway, egw ta ellhnika tou typou sxoliasa, h ekfrash einai lathos (pou kollhsa k egw)».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βέβαια, η έκφραση δεν κινήθηκε σε υψηλά κυκλοφοριακά επίπεδα» δεν είναι λάθος. Και για το καταλάβει ο αγαπητός σχολιαστής των γκρίκλις του το ξαναγράφουμε με τον τρόπο που ξέρει να διαβάζει: «vevea h ekfrash den kinithike se ypsila kykloforiaka epipeda den einai lathos». Katalaves, kyrie Babinioti toy diadiktyoy???
Περισσότερα εδώ