Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η παράνοια στον αθλητικό Τύπο συνεχίζεται, ανεβάζει τιμή η SportDay!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΑ... ΡΕΣΤΑ

H SportDay, που πρώτη έσυρε τον χορό των μειώσεων της τιμής πώλησης στο χώρο των αθλητικών εφημερίδων (ένα ευρώ), αποφάσισε να επανέλθει στο 1,30 ακριβώς μια ημέρα αφότου η ανταγωνιστική της, η Goal News, κατέβασε την τιμή στο ένα ευρώ και ενώ η επίσης ανταγωνιστική Live Sport έχει μειώσει εδώ και τρεις ημέρες την τιμή πώλησης του δικού της φύλου! Μιλάμε για απόλυτη παράνοια καθώς στα πρώτα 24ωρα του 2016 εκείνες οι αθλητικές εφημερίδες που ήταν «ακριβές» πωλούνται φτηνά και αυτή που είχε φτηνύνει ακριβαίνει, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις σελίδες της στις 56! Είναι άγνωστο αν η απόφαση των υπευθύνων της SportDay ελήφθη
εν θερμώ, μετά την αλλαγή της τιμής στις άλλες δύο, ή ήρθε μετά από σκέψη που ωρίμαζε από καιρό. Γιατί, όπως έχει γράψει ο Harddog – αλλά δεν επιβεβαιωνόταν – ,εξεταζόταν η επάνοδος στην παλιά τιμή, αφού με το ένα ευρώ υπήρξε αύξηση της κυκλοφορίας, αλλά εισπρακτικά η SportDay είχε επί της ουσίας απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορία μας, υπήρξε πριν από περίπου έναν μήνα επικοινωνία στελέχους από την Κάντζα με στέλεχος από τη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου κατά την οποία ζητήθηκε από την πρώτη πλευρά να μην μειωθεί η τιμή πώλησης της Goal News, με τη δέσμευση ότι θα αυξηθεί εκείνη της SportDay. Όπως αναφέραμε, ουδέποτε επιβεβαιώσαμε εκείνη την πληροφορία που ενδεχομένως, όπως φαίνεται τώρα, να ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Τα... ρέστα επανέρχονται 

Στην εικονογράφηση του θέματος, μέρος του πρωτοσέλιδου της SportDay, την 25η Ιουλίου. Ήταν η πρώτη ημέρα με την τιμή πώλησης του ενός ευρώ. Στο υποσέλιδο διαβάζαμε: «Πάμε μαζί ανάποδα στην ΚΡΙΣΗ, πάμε μαζί κόντρα στη μιζέρια... Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στα ΡΕΣΤΑ».Δεν συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τότε και τα ρέστα επανέρχονται, σε μια εποχή που οι κορυφαίες κυκλοφοριακά αθλητικές εφημερίδες δίνουν τα ρέστα τους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
Η απάντηση του Β. Μπραουδάκη για το αλαλούμ και ο ρόλος (θεατή!) της ΕΣΗΕΑ