Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ο Βήμα FM, ο Παπαπαναγιώτου και η... σοβαρότητα του Ψαριανού στον αέρα

ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ELDORADO GOALD, COCA COLA ΚΑΙ... PEPSI

Πολύ χαίρεται, φαντάζομαι, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου όταν έχει στην εκπομπή του στο Βήμα FM (μαζί με τον Άρη Ραβανό) καλεσμένους που τα χώνουν στον Σύριζα, γενικώς, και στον Τσίπρα ειδικώς. Φυσικά, φροντίζει και ο ίδιος να είναι οι καλεσμένοι τέτοιοι. Θέλει να συνεντευξιάζεται με μπουμπούκια που ανθίζουν στα ερτζιανά αρκεί από το άνθος να βγαίνει αγκάθι. Σαν να λέμε: Ψαριανός! Τον φιλοξένησε την Τετάρτη και άφρισαν τα ραδιοκύματα. Ο Γρηγόρης με αυτά που είπε καθόρισε και το βαθμό σοβαρότητας της συγκεκριμένης εκπομπής, τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα (γιατί άλλες μέρες και ώρες μπορεί να είναι σοβαρή). Ο λόγος γινόταν για
τις Σκουριές και κάποια στιγμή ο καλεσμένος είπε ότι μπορεί, υποθετικά, πίσω από την αντίδραση της κυβέρνησης κατά της Eldorado Gold να βρίσκονται άλλα συμφέροντα.

Ο Παπαπαναγιώτου είτε νόμισε ότι έβγαινε λαβράκι είτε θέλησε να το παίξει κένταυρος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σταθείτε, του είπε. Έχετε στοιχεία γι’ αυτό; «Όχι, δεν έχω», απάντησε απερίφραστα ο πατήρ του έθνους που είχε ανοίξει το φρεάτιο με τη λάσπη και την έβγαζε με τα κουβαδάκια του.

Αλλά επέμεινε ότι αυτό δεν αποκλείεται να συμβαίνει. Και έφερε ένα παράδειγμα που δείχνει τη σοβαρότητα του ανδρός, μαζί και τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης εκπομπής, τη συγκεκριμένη μέρα και τη συγκεκριμένη ώρα. Είπε, λοιπόν, ο Ψαριανός, ότι μια οικολογική οργάνωση που καταφέρεται κατά της Coca Cola, μπορεί – μπορεί! – να υπηρετεί τα συμφέροντα της Pepsi. Σαν να λέμε, δηλαδή, μπορεί να φαίνεσαι σοβαρός αλλά μπορεί να είσαι κόπανος – χωρίς στοιχεία, αλλά θεωρητικά.