Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η πρωτοσέλιδος θυμός της Εφ.Συν.

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ, Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ 

Η Ελλάδα βουλιάζει, οι κοινωνικές αντιδράσεις για τις φονικές «μεταρρυθμίσεις» που τη σπρώχνουν στο χείλος του γκρεμού μεγαλώνουν και ο απόγονος των καθαρμάτων που την είχαν εξοντώσει στην Κατοχή, επιμένει στις δολοφονικές θέσεις του. Ο φιρερίσκος της παγκόσμιας Οικονομίας τοκίζει για πάρτη της Γερμανίας στις δολοφονικές αξίες του: στον οικονομικό στραγγαλισμό μιας χώρας και στην εξαθλίωση ενός λαού (ο οποίος, όμως, συνεχίζει να αγοράζει από τα Lidl, να
πασαλείφεται με Nivea, να ψωνίζει από τα Praktiker σε ένα ανεξήγητο αγοραστικό σύνδρομο της Στοκχόλμης). Το κύμα της αγανάκτησης μεγαλώνει, απλώνεται σε κάποτε ανέγγιχτες τάξεις (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς), τα τρακτέρ ετοιμάζουν κλοιούς και τα Μέσα απλώς καταγράφουν – δεν μεταφέρουν ούτε σταγόνα από αυτό το κύμα του άγριου θυμού.

Αναλαμβάνει να το κάνει σήμερα η εφημερίδα που τιμάει τον ρόλο τής (καθημαγμένης) έντυπης δημοσιογραφίας. Το πρωτοσέλιδο της Εφ.Συν. είναι από αυτά που φτάνουν – τουλάχιστον φτάνουν – έως τα παχύδερμα των Βρυξελλών. Σίγουρα δεν διαπερνούν τις χοντρές φολίδες τους, αλλά – είπαμε – φτάνουν. Πολύ καλύτερο να γίνεσαι ηχείο του λαϊκού θυμού από το να πουλάς ελπίδα ότι ο Μητσοτάκης τζούνιορ, μπορεί να παλέψει στα ίσια με τα τέρατα και ότι φέρνει το «νέο» στην πολιτική ζωή.

Η Εφ.Συν. φωνάζει σήμερα αυτό που θα ήθελε να φωνάξει ο καθένας από εμάς – «Είναι η λιτότητα, ηλίθιε!» – σε ένα πρωτοσέλιδο που πιθανόν (και μακάρι) να αναπαραχθεί από την ιέρεια του παγκόσμιου κιτρινισμού, την Bild, ή από όποιαν άλλη προπαγανδιστική φυλλάδα ή σοβαρό Μέσον. Τότε θα έχει, ως πρωτοσέλιδο, πετύχει απόλυτα τον στόχο του.