Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Δημοσιογραφία με ταχυδακτυλουργίες και ένα ροζ ρεπορτάζ με... κόλπο

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ (ΠΟΥ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - ΔΙΔΑΓΜΑ: ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Η δημοσιογραφία έχει καταντήσει – την έχουν καταντήσει μερικοί – ταχυδακτυλουργία. Μηχανεύεται αδιάκοπα πώς θα εντυπωσιάσει και πώς θα παραπλανήσει για να σου πάρει το ευρώ, το λάικ, το χτύπημα στο διαδίκτυο. Η «δημοσιογραφία» κάποιων (που πληθαίνουν συνεχώς) κρύβει την πραγματικότητα και σου παρουσιάζει την εικονική πραγματικότητα. Χωρίς φραγμούς, χωρίς αιδημοσύνη. Όπως για παράδειγμα η εικονιζόμενη. Η οποία πρόβαλε το – απόλυτα αληθινό ως περιγραφή – θέμα που βλέπετε. «Εύπορες κυρίες πληρώνουν για σεξ». Φτηνά: «20 ευρώ για μια νύχτα με νεαρό πρόσφυγα». Το είπαμε, αλήθεια είναι. Έχει και τη σφραγίδα μεγάλου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου που επικαλείται μαρτυρία εργαζόμενης σε κέντρο αιτούντων άσυλο.

Γεγονός είναι – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου – ότι οι κυρίες ψαρεύουν για επιβήτορες-μετανάστες σε σταθμούς τρένων.

Όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο είναι όλα αληθινά, αλλά κρύβει κάτι: Το «ψάρεμα» δεν γίνεται στον σταθμό Λαρίσης ή στον σιδηροδρομικό της Λαμίας ή της Θεσσαλονίκης όπου μπορεί να σε πάει η αχαλίνωτη φαντασία διαβάζοντας τους τίτλους και, πιθανόν, δίνοντας το ευρωλάκι για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις διψασμένες (Ελληνίδες φαντάζεσαι) κυρίες.

Όμως όλα αυτά συμβαίνουν πέντε αεροπορικές ώρες μακριά: στη Φινλανδία! Το θέμα, στην πραγματική του διάσταση, είναι συνταρακτικό. Ένα ακόμα σημείο των καιρών. Και υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο. Ότι, για παράδειγμα, οι μετανάστες προσπαθούν να μάθουν, ρωτώντας υπαλλήλους του κέντρου, συνήθειες των Φινλανδών για να μην είναι απρεπείς στις «υποχρεώσεις» τους. Λόγου χάρη αν στη Φινλανδία επιτρέπεται το φιλί. Και δεν μιλάμε μόνο για ώριμες κυρίες, αλλά και για νεαρές!

Συγκλονιστικό θέμα που το είχαμε διαβάσει στην Huffington Post, αλλά δεν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να προβληθεί όπως προβλήθηκε πρωτοσέλιδα. Αν σας ενδιαφέρει η πραγματική αλήθεια, και όχι η πρωτοσέλιδη, βρείτε το εδώ, σε αυτό το λινκ. Κατά τα άλλα, γενικώς, μη δίνετε τα ευρώ σας, τα χτυπήματά σας και τη συμμετοχή σας σε τηλεθεάσεις και ακροάσεις παρασυρόμενοι από παπατζήδικα κόλπα

Σημείωση: Πλάκα έχει η εικονογράφηση του πρωτοσέλιδου με φωτογραφία γυναίκα της πιάτσας. Καμιά σχέση! Βλέπετε, στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν φωτογραφίες αγοριών που κάνουν... πιάτσα! Τουλάχιστον προς το παρόν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Τράγκας: «Εγώ έφτιαξα τον Real»