Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

«Ελάτε να με εκτελέσετε για το πλάνο, θα πίνω καφέ στην παραλία της Νάξου»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ 

(...) Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία μου με την τηλεόραση είναι τραυματική. Το 1990 σε ένα μάθημα τηλεόρασης στην σχολή Δημοσιογραφίας, στον «Όμηρο», τα είχα κάνει θάλασσα και είχα πει ότι δεν θα το ξαναέκανα. Τον Γενάρη του 2014, στον αγώνα Πανναξιακός ΑΕΚ το έκανα για δεύτερη φορά. Σχολίασα αρνητικά on air την κίνηση ενός παίκτη του Πανναξιακού να ζητήσει αλλαγή στο 35ο λεπτό περίπου χωρίς να σκεφτώ ότι ο ήχος είχε περάσει στα σπίτια όλων και κυρίως της οικογένειάς του. Ζήτησα συγνώμη από τον Γιώργο και
τον ευχαριστώ πολύ που την δέχτηκε. Τώρα; Τρίτωσε το… καλό. Δεν θα πω ότι δεν έφταιγα ή ότι έφταιγε κάποιος άλλος. Θεώρησα πολύ φυσιολογικό να κάνω αυτή τη κίνηση… Και την έκανα. Εάν αυτό φέρει τον χαρακτηρισμό «προβοκάτορας», ε ναι είμαι, πώς να το αρνηθώ; Άλλωστε μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Μάλιστα όπως ισχυρίζονται έβαλα και τα σχετικά «εφέ» ώστε να ανεβάσω τους δραματικούς τόνους και να βγει πιο… αληθοφανές το καυτό ρεπορτάζ.  Οκ… Σταυρώστε με. Το μεσημέρι θα πίνω καφέ στη παραλία της Νάξου, όπως κάνω κάθε μέρα. Ελάτε να με εκτελέσετε (…)»

** Είναι απόσπασμα από δημοσίευμα του Νικόδημου Λιανού στην τοπική εφημερίδα της Νάξου΄«Μάσκα». Το κείμενο αναρτήθηκε στο Naxospress.gr και ολόκληρο το κείμενο θα το βρείτε εδώ.

** Από στοιχεία που πληροφορήθηκε ο Harddog: Ο Νικόδημος Λιανός δεν είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ουδέποτε ήταν. Η συμμετοχή του στο ρεπορτάζ ήταν έκτακτη, μετά από πρόσκληση των αγροτών Νάξου επειδή γνωρίζει από παλιά τα θέματά τους (υπάρχει σχετική αναφορά στο κείμενο που παραπέμπει το παραπάνω λινκ). Το σκηνικό έγινε από άνοιγμα του πλάνου σε λάθος στιγμή. Ο Νικόδημος είχε μεν «επιστροφή», αλλά δεν άκουγε τίποτα λόγω της φασαρίας. Έκανε το νεύμα  όταν ρωτήθηκε από τους κτηνοτρόφους «να το ρίξουμε;» ενώ την ίδια στιγμή μιλούσε με τον συνεντευξιαζόμενο και έχασε τη συγκέντρωσή του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Η πικρία του δημοσιογράφου και το επίμαχο ρεπορτάζ