Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο «εικαστικός Ολυμπιακός» του Σίλβα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Χθες στο Φάληρο ήταν από εκείνες της βραδιές, και από αυτά τα παιχνίδια – ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο – , που το γήπεδο γίνεται θεατρική σκηνή, το παιχνίδι παράσταση, οι παίκτες πρωταγωνιστές και ο προπονητής σκηνοθέτης. Με αυτόν τον Ολυμπιακό χορταίνεις μπάλα – γεμίζουν οι αισθήσεις σου ομορφιά και αγαπάς περισσότερο:
** αν είσαι οπαδός την ομάδα,
** αν είσαι φίλαθλος το ποδόσφαιρο.
Ο Ολυμπιακός έχει τελειώσει νωρίς με το πρωτάθλημα και τώρα πουλάει
ποιότητα σε μεγάλες ποσότητες και σε προσιτές τιμές. Με ένα εισιτήριο στο γήπεδο, με μια συνδρομή στη Nova, με έναν καφέ στην καφετέρια.

Το χθεσινό πρώτο ημίχρονο τού Ολυμπιακού είναι η χαρά τού ποδοσφαίρου.
Χαρά να βλέπεις το πάθος του «γηραιού» Τσόρι, τη μαεστρία του, την αγάπη για παιχνίδι και εκείνο το μαγικό κόλλημα της μπάλας στο πόδι του πριν από το τρίτο γκολ.
Χαρά να παρακολουθείς τον «βάζω γκολ και μοιράζω πάσες» Ιντέγε.
Χαρά να απολαμβάνεις τη δική του απόλαυση για παιχνίδι τού πρωταθλητή Ευρώπης Καμπιάσο.
Χαρά να διαπιστώνεις το τρελό πείσμα τού Πάρντο που τον κάνει να κυνηγάει ακόμα και τις χαμένες φάσεις, όπως αυτή που έφερε το δεύτερο γκολ.

Είναι χαρά να βλέπεις αυτόν τον «εικαστικό Ολυμπιακό» που ζωγραφίζει ο Σίλβα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει όλα τα υλικά του: από τον Τσόρι έως τον Κολοβό, από τον Τσιμίκα έως τον Σαλίνο, από τον Καμπιάσο έως τον Μανιάτη.
Είναι χαρά να βλέπεις μια πολυσυζητημένη ελληνική ομάδα να αντλεί τη δύναμή της μόνο από την ομορφιά τής μπάλας που παίζει – και από πουθενά αλλού…

Μια νίκη χωρίς (επιτέλους) άγχος 

Είχε καιρό να χαμογελάσουν η Τούμπα και ΠΑΟΚ, αλλά το κατάφεραν χθες. Θυμηθείτε: Με τον Πανθρακικό 3-3 έκαναν θραύση τα υπογλώσσια (και δεν σώθηκαν οι βαθμοί), με τον Παναιτωλικό 0-0 περίσσευε η απογοήτευση, με τον Πανιώνιο 2-1 δεν έλειψε το άγχος, με τον Πλατανιά 1-0 έτρεμε το φυλλοκάρδι. Και χθες, με τα Γιάννινα, ήρθε η χορταστική, αβίαστη νίκη, 3-1. Για να δούμε πόσο τόπο θα πιάσει.

 Έχει δίκιο, πώς να το βρει; 

Η ΑΕΚ φωνάζει για μια ακόμα διαιτησία. Δεν έχει άδικο. Ο ΙΔΙΟΣ διαιτητής, στο ΙΔΙΟ παιχνίδι, σε δυο σχεδόν ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ φάσεις, πήρε δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αποφάσεις. Το «διακριτικό» σπρώξιμο του Γούτα στον Αραβίδη πέρασε απαρατήρητο από τον Κουκουλάκη. Το εξίσου «διακριτικό» σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου στον Καπετάνο έφερε αβίαστα την απόφαση του ρέφερι: πέναλτι! Πώς να το χωνέψεις για αθέλητο λάθος;

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)