Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πικρία δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ: «Είπαν ότι παίρνω 400 ευρώ για να καθοδηγώ αγρότες στις κινητοποιήσεις»

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ «ΤΡΙΠΟΝΤΟ»

Είναι φανερή σε ανάρτησή του στο facebook η πικρία του Νικόδημου Λιανού – του συνεργάτη του ΣΚΑΪ που έκανε το ρεπορτάζ με τους κτηνοτρόφους της Νάξου – για τον μεγάλο θόρυβο που ξεσηκώθηκε γύρω από τη δουλειά του. Πρόκειται για το πλάνο σε απευθείας μετάδοση, την στιγμή που ο συνάδελφος κάνει νόημα με το χέρι να αδειάσουν οι κτηνοτρόφοι τα δοχεία με το γάλα (δείτε εδώ το θέμα και το βίντεο). Ο Νικόδημος ευχαριστεί όλους όσοι τον λοιδόρησαν, χλεύασαν κ.λπ., αλλά επιφυλάσσει, όπως γράφει, ένα μεγάλο και από καρδιάς «ευχαριστώ» σε όσους τον υπερασπίστηκαν. Η πικρία τού δημοσιογράφου φαίνεται ιδιαίτερα
στο απόσπασμα που αναφέρει: «Είπαν ότι παίρνω 400 ευρώ για να… καθοδηγώ αγρότες στις κινητοποιήσεις που κάνουν». Εμείς, εδώ στον Harddog, γνωρίζουμε από παλιά – και το αναφέρουμε χωρίς καμιά συντεχνιακή διάθεση – το ήθος και τον χαρακτήρα του Νικόδημου, ενός δημοσιογράφου με επιτυχημένη και τίμια διαδρομή στο αθλητικό ρεπορτάζ, και ειδικότερα του μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Ν.Λ. ζει και βγάζει το δημοσιογραφικό του μεροκάματο στη Νάξο. Φυσικά, δεν θα τον κρίνουμε από μια ατυχή κίνηση σε ζωντανό τηλεοπτικό ρεπορτάζ - και ούτε θα μειωθεί στο ελάχιστον η εκτίμησή μας γι' αυτόν.

Στην ανάρτησή του ο Νικόδημος συνδυάζει την ημερομηνία που έγινε το περιστατικό με μια σημαντική για εκείνον ημέρα της καριέρας του, στο θρυλικό «Τρίποντο», στο πιο επιτυχημένο περιοδικό στην ιστορία του αθλητικού Τύπου. Επιτυχημένο εμπορικά και δημοσιογραφικά και γραμμένο από τον «Εθνική Δημοσιογράφων» του μπάσκετ: Συρίγος, Σκουντής, Καρύδας, Ψαράκης, Αντωνόπουλος, Φιλέρης, Δρυμώνας, Παπαδογιάννης, Ντεντόπουλος, Τραπεζανίδης, Νικολάκης – Μπουρλάκης, Γρηγοριάδης, Γιαλελή (στους νεότερους οι τελευταίοι) – και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός!
Ολόκληρο το κείμενό του Νικόδημου Λιανού στο fb είναι το εξής:

«Μετά την χθεσινή ημέρα που ήταν μία ξεχωριστή για την αφεντιά μου, αφού όπως είπε ο φίλος μου Spiros Makaris έγινα viral, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μπήκαν στον κόπο είτε να με λοιδορήσουν, χλευάσουν, ξεφτιλίσουν, κατηγορήσουν, είτε, κυρίως, να με υπερασπιστούν. Ειδικά για τους τελευταίους οφείλω ένα μεγάλο ‘‘ευχαριστώ’’ από βάθους καρδιάς. Ποια είναι η ειρωνεία; Πριν από 24 χρόνια, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 1992, αναλάμβανα την παρθενική μου αποστολή σε γήπεδο για το περιοδικό «Τρίποντο» και δύο ημέρες αργότερα, το όνομά μου θα έκανε τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο χώρο των ΜΜΕ. Τότε είχα πληρώσει 300 δραχμές νομίζω για να με… διαβάσω. Τώρα είπαν ότι παίρνω 400 ευρώ για να… καθοδηγώ αγρότες στις κινητοποιήσεις που κάνουν. Όχι κι άσχημα ε; Το θετικό είναι ότι ανοίγει μία νέα καριέρα μπροστά μου… Στις Κάννες λοιπόν αδέλφια μου και ο Τάσος Μπιρσίμ (για τα ελληνικά δεδομένα) βρήκε τον άξιο διάδοχό του…».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:
Νικόδημος Λιανός: «Ελάτε να με εκτελέσετε, θα πίνω καφέ όπως κάθε μέρα, στην παραλία της Νάξου»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Ο πρωτοσέλιδος θυμός της Εφ.Συν.
2) Η δημοσιογραφία με ταχυδακτυλουργίες