Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Θα σηκώσει μεσίστιες η ΕΠΟ;

Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ, τέλος! Συνοπτικά, γρήγορα και καθαρά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο απαλλάχθηκε από την παρουσία τους. Οι «Εντιμότατοι φίλοι μας», οι φίλοι της ΕΠΟ και των πέριξ, δεν θα μας λείψουν. Είναι από αυτούς που καλύτερα να τους χάνεις παρά να τους βρίσκεις, καλύτερα να τους θυμάσαι παρά να τους βλέπεις. Για την ολοσχερή καθαίρεσή τους, οι σημαίες στου Γουδή θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες. Τις σημαίες της ΕΠΟ, εννοώ. Της οποίας και οι δύο έκπτωτοι
υπήρξαν προστάτες, συντρέχτες και αρωγοί.
Πρώην και νυν κάθε που κλονιζόταν η καταστροφική παντοδυναμία τής Ομοσπονδίας τους, κάθε που απειλούταν το περίφημο «αυτοδιοίκητο», έτρεχαν στον πατερούλη Μισέλ και στον παππούλη Ζεπ για να τους σώσουν. Καμιά έγνοια της ΕΠΟ για τις φωνές, τις διαμαρτυρίες και τον πόνο που προκαλούσε για χρόνια η ποδοσφαιρική ακολασία στην επικράτεια της. Αφού τη στήριζαν οι επίσκοποι της Ευρώπης δεν την ένοιαζε που την αντιπαθούσαν οι διάκοι της Ελλάδας.

Θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την κάθαρση-σκούπισμα στις δυο κορυφαίες αθλητικές Ομοσπονδίες του κόσμου; Δύσκολο! Τολμώ να πω και απίθανο για τα επόμενα πολλά χρόνια. Αρκεί να συγκρίνεις τους ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, εκεί και εδώ, για να βγάλεις συμπέρασμα. Και ας διαβεβαιώνουν άλλοι για το «τέλος της ανομίας». Τα νήματα της εξουσίας είναι γερά. Και τα αόρατα νήματα των εξουσιών ακόμα δυνατότερα.

Αφρίζει ξαφρίζει το σαπούνι θα το τρώμε. Και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους να εξαγνιστούν και να παραδοθούν πάναγνοι στην κοινωνία. Αν και ενίοτε καθαρός δεν είναι αυτός που πλύθηκε, είναι αυτός που δεν λασπώθηκε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Αυτή η Επιτροπή Ηθικής της FIFA πόσα θέλει να τη φέρουμε και στην Ελλάδα να κρίνει – ας πούμε – τη Βέροια που με τρεις ονομαστικές καταγγελίες κατάφερε να πείσει ότι δεν έστησε αγώνα για συγκεκριμένο σκορ. 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Τι κρίμα που οι εξυγιαντές τού ΠΑΟΚ δεν αποδοκίμασαν επίσημα το πέναλτι μαϊμού του Τζαβέλλα. Έχασαν πολύ από το δικαίωμά τους στο μέλλον να φωνάζουν. 

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης με τίτλο «Ο πατερούλης και ο παππούλης της ΕΠΟ»)