Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Η χαρά του συντάκτη ύλης

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ 

Το όνομα του τερματοφύλακα της Λάρισας είμαι η χαρά του συντάκτη ύλης, η γοητεία των μετρ των λογοπαίγνιων: Ξενοδόχοφ! Γεννάδιος Ξενοδόχοφ. Σε κάθε καλή του εμφάνιση, από αυτές που οι τερματοφύλακες «κατεβάζουν τα ρολά», o τιτλάς εφημεριδάς θα μπορεί να λέει για τους αντίπαλους που δεν έφτασαν στη νίκη ή στην ισοπαλία, ότι «λογάριαζαν χωρίς τον Ξανοδόχοφ». Αλλά ίδιος το πήγε ακόμα πιο μακριά. Δεν έμεινε στις σωτήριες αποκρούσεις. Στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Παναχαϊκή, το χρονόμετρο έχει φτάσει στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΛ χάνει 1-0 και κερδίζει κόρνερ. Τότε ο τερματοφύλακάς της
εγκαταλείπει την εστία του και πάει στην αντίπαλη περιοχή. Ακολουθούν: Εκτέλεση του κόρνερ, πηδάει ένα τσούρμο παίκτες για την κεφαλιά και – ναι! – ο Ξανοδόχοφ το καρφώνει: 1-1 και μαζί σώζεται το αήττητο της θεσσαλικής ομάδας!
Εκεί ήταν που το λογοπαίγνιο έσκασε σαν ποπ κορν σε σάιτ, εφημερίδες, ραδιόφωνα: «Λογάριαζαν χωρίς τον Ξενοδόχοφ», έγραφαν και έλεγαν όλοι. Θεωρητικά έξυπνο, αλλά τόσο μα τόσο προβλέψιμο.
(Ιδέα: Σε κακή εμφάνιση, με γκολ από γκάφες του Ξενοδόχοφ, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Κοιμάται όρθιος και πληρώνει ξενοδοχείο». Κρύο;)