Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Εθνική: Θύελλα τηλεφωνημάτων για τη μη μετάδοση από την ΕΡΤ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ

Αν και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο αγώνας της Ελλάδας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τρίτης (παρουσία Τσίπρα) θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, τελικά για δεύτερη συνεχή φορά – η πρώτη ήταν την Παρασκευή με το Λουξεμβούργο – η Εθνική εξαφανίστηκε από τις οθόνες μας. Μία εκδοχή που αναφέρθηκε ήταν ότι η εταιρία που είχε τα δικαιώματα της μετάδοσης περίμενε έως το μεσημέρι της Τρίτης τα χρήματα από τον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, κάτι που δεν έγινε και έτσι η τηλεοπτική μετάδοση αναβλήθηκε. Πάντως, σύμφωνα με τον Sport24.gr (ρεπορτάζ Νίκος Μποζιονέλος) «από χθες η εταιρεία που είχε τα δικαιώματα
ζητούσε υπέρογκο ποσό και δεν τέθηκε ποτέ, έστω και ως πιθανότητα, ζήτημα μετάδοσης του αγώνα όπως μας διαβεβαιώνουν οι πηγές μας».

Η μη μετάδοση του αγώνα προκάλεσε θύελλα τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ και αλλεπάλληλες κλήσεις στις αθλητικές εφημερίδες από αναγνώστες που ζητούσαν να μάθουν αν (και γιατί όχι) θα μεταδοθεί ο αγώνας. Το κενό της τηλεοπτικής μετάδοσης προσπάθησαν να καλύψουν τα μεγάλα αθλητικά σάιτ με μετάδοση του live streaming, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Το παιχνίδι μεταδόθηκε ραδιοφωνικά μόνο από τον ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αλλά και αυτή με κακό ήχο, προφανώς από κινητό τηλέφωνο.

Ο Τσίπρας αγνόησε τον Γκιρτζίκη

Στα παραλειπόμενα του αγώνα, καταγράφεται η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει τη χειραψία με τον πρόεδρο τη ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στη εξέδρα των επισήμων χαιρέτησε με χειραψία όσους ήταν μπροστά του, αλλά απέφυγε να κάνει το ίδιο με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα προσπερνώντας τον. Τελικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν εκείνος που μίλησε στον Τσίπρα, ο οποίος γύρισε και του έδωσε ψυχρά το χέρι.