Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Τσαγκαρουσιάνος για την αποχώρησή του από τη Lifo: «Παρανόηση σε βαθμό γελοιότητας (όχι και τόσο αθώα)»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ»

Ένα παλιότερο άρθρο του Στάθη Τσαγκαρου- σιάνου στη Lifο (με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου) αναρτήθηκε πάλι - διαμορφωμένο - στην προσωπική του σελίδα στο facebook.Το αντιληφθήκαμε τώρα, αλλά αναφέρεται ότι η ανάρτηση έγινε πριν από 8 ώρες, άρα περίπου στις 4-5 το απόγευμα της Πέμπτης. Το λινκ του κειμένου στο fb συνοδεύεται από το δηκτικό σχόλιο:

«Μια προηγούμενη βερσιόν αυτού του σημειώματος, παρανοήθηκε σε βαθμό γελοιότητας (όχι και τόσο αθώα)». Παρακαλώ αυτό, να θεωρηθεί "διευκρινιστικό"».

Το ίδιο αναφέρεται στο υστερόγραφο του άρθρο που, προφανώς, προστέθηκε για κάτι που γράφτηκε, ειπώθηκε, ακούστηκε σχετικά με την αποχώρησή του από το περιοδικό το οποίο ο ίδιος δημιούργησε (δείτε εδώ τι είχαμε διαβάσει στους Zoornalistas για εκείνη την αποχώρηση). Στο άρθρο (ή τη νέα βερσιόν του αν θέλετε) με ημερομηνία 15.10.15 και ώρα ανάρτησης 11.01, υπάρχουν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις τού δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στα παρακάτω αποσπάσματα:

** «Στα μέσα Νοέμβρη (ίσως και νωρίτερα) ανεβαίνει το νέο σάιτ μας. Το έχω δουλέψει μαζί με τον Γιάννη Καρλόπουλο και ολόκληρη τη δημιουργική και προγραμματική ομάδα της LIFO και είναι, νομίζω, η σωστή μετεξέλιξη ενός σάιτ το οποίο επισκέπτονται 4.500.000 μοναδικοί επισκέπτες τον μήνα – αριθμός ιλιγγιώδης και για την πιο τολμηρή προσδοκία μας. 
** «Θα ενεργοποιήσω επίσης τις εκδόσεις βιβλίων μας. Πάντα το ήθελα. Και ορισμένα άλλα πράγματα, που καλύτερα να τα δείτε ξαφνικά μπροστά σας» 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά του στους νέους υπεύθυνους της έκδοσης (κάτι που υπήρχε, εν μέρει, και στον πρώτη δημοσίευση του άρθρου):

«Εύχομαι στους νέους διευθυντές να νιώσουν την ασύλληπτη ανατριχίλα που με διαπερνούσε κάθε φορά που ένα τεύχος ήταν ακριβώς όπως το ήθελα (λίγες φορές).
» Και βέβαια, θα είμαι πάντα στο διπλανό γραφείο, ό,τι κι αν ζητήσουν. Το newsroom της έτυπης και ηλεκτρονικής LIFO είναι από άποψη ενιαίο. Νομίζω όμως ότι δεν θα με χρειαστούν -ήδη, τα πρώτα τεύχη τους, είναι εκπληκτικά και φέρνουν μια φρεσκάδα που διέλαθε από μένα!»

Στην πρώτη βερσιόν του άρθρου (όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει), αυτό το τελευταίο (ότι θα είναι κοντά δηλαδή), διατυπωνόταν ως εξής:
«Και βέβαια, θα είμαι πάντα δίπλα τους σε στιγμές αμφιβολίας. Πάμε παρακάτω λοιπόν».

Ολόκληρο το άρθρο του Σ.Τ. θα το βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG: 
Διον. Βραϊμάκης: Η αποχώρηση του Τσαγκαρουσιάνου από τη Lifo και ένα τεύχος 20ετίας από το χαρτοβασίλειό μου