Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Πώς πρόβαλε ο πολιτικός Τύπος τη νίκη του ΟΣΦΠ. Τα βαρύγδουπα «Νέα» και ένα άλλο κόκκινο στην «Καθημερινή»

ΟΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ «ΠΟΥΛΑΕΙ» ΠΑΝΤΟΥ 

Η νίκη του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μεγάλη, η φετινή ευρωπαϊκή του πορεία ώς τώρα μεγαλειώδης, οι αθλητικές εφημερίδες αναπνέουν κυκλοφοριακά σε κάθε επιτυχία του και ο πολιτικός Τύπος βρίσκει χώρους στην πυκνή επικαιρότητα των πρωτοσέλιδών του για μια ερυθρόλευκη προβολή όταν υπάρχει νίκη σαν τη χθεσινή. Τα περισσότερα πολιτικά φύλλα – μηδέ της «Αυγής» εξαιρούμενης – είχαν πρωτοσέλιδο χτύπημα για το 2-1 με τους Κροάτες. Πλειοδότησαν σε προβολή «Τα Νέα» που αφιέρωσαν στον Ολυμπιακό το πρωτοσέλιδο μπαλκόνι τους – ένα υπερσέλιδο δηλαδή – το οποίο όσοι παρακολουθούν τον Τύπου ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για την (χωρίς ξάρτια πια) ναυαρχίδα του ΔΟΛ. Αρκεί να θυμίσουμε ότι στον ίδιο χώρο, στο ίδιο ύψος και στις ίδιες διαστάσεις, είχε αναγγελθεί το
βαρυσήμαντο, βαρύγδουπο, παρεμβατικό, ιστορικό (όλα αυτά μόνον για τον ΔΟΛ) άρθρο του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον βαρυσήμαντο, βαρύγδουπο, παρεμβατικό, ιστορικό τίτλο «Η μεγάλη αυταπάτη» (θυμηθείτε το πρωτοσέλιδο εδώ, αν δεν βαριέστε το κλικ!)


Στην κορυφή του πρωτοσέλιδου, περίπου σε πλάτος μιάμισης στήλης, η φωτογραφία της προβολής τού Ολυμπιακού  για το «Έθνος», ενώ ένα αρκετά ευκρινές χτύπημα με φωτογραφία στη βάση έχει η «Εφ.Συν». Μπαλκόνι η προβολή, όπως και στα «Νέα», στον «Ελεύθερο Τύπο» (που έχει τσακίσει ως γνωστόν το αθλητικό του τμήμα) και μικρό, αλλά ευκρινές και με φωτό, χτύπημα χαμηλά από τη «Δημοκρατία» και την «Αυγή».

Η νίκη στο Φάληρο απουσιάζει τελείως από την «Καθημερινή». Αλλά δεν απουσιάζει το ερυθρό από το βασικό της θέμα: «Μοναδικό ‘‘αγκάθι’’ τα ΚΟΚΚΙΝΑ δάνεια», γράφει. Πάλι καλά που βρήκε θέση το «κόκκινο» και ως αγκάθι. Αν και το χθεσινό αποτέλεσμα, ως τέτοιο – ως αγκάθι – θα λειτούργησε για κάποιους στην εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Γιάννης Μηνδρινός (από τη σημερινή Live): Και τον Μάρτη θα ΄ναι ωραία
2) Διονύσης Βραϊμάκης (από τη σημερινή Live): Ο Παναθηναϊκός αγοράζει λαχεία, παίζει Στοίχημα