Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Έχει χάσει την μπάλα!

Ο Παναθηναϊκός έχασε την μπάλα. Μαζί και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο οποίος αν για κάτι πρέπει να κατηγορηθεί είναι για έλλειψη διορατικότητας – και οπωσδήποτε σε καμιά περίπτωση για έλλειψη αγαθών προθέσεων. Αλλά είναι γνωστό ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Ο Αλαφούζος – και όποιος άλλος θα μπορούσε και έπρεπε να το κάνει – δεν είδε την καταιγίδα που έρχεται και ας ήταν ολοφάνερη. Δεν είδε δηλαδή ότι οι σκληροί της κερκίδας θα χτυπούσαν, και χτύπησαν, ότι ο Ολυμπιακός πήγαινε στη Λεωφόρο για να φύγει χωρίς ιδρώτα στις φανέλες (με το παραμικρό και με την πρώτη σπίθα) και έφυγε, ότι Παππάς ήταν ψυχικά και πνευματικά έτοιμος να γίνει ο πρώτος που θα εφαρμόσει τον νέο αυστηρό νόμο και τον εφάρμοσε.


Η παγίδα στην ποδοσφαιρική ζούγκλα δεν είχε καλυφθεί με κλαδιά και φύλλα, ήταν ξεσκέπαστη σε κοινή θέα, αλλά ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός έπεσαν μέσα με κλειστά μάτια. Και τώρα έχουν χάσει την μπάλα, κάνουν ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, αναγγέλλουν και ανακαλούν. Έτσι, μέσα σε ένα 24ωρο ο πρόεδρος:

** Είπε ότι θα αποσύρει τη ομάδα από το πρωτάθλημα (έγκλημα!) και δεν συνέχισε να το υποστηρίζει, δεν ξανακούστηκε.
** Δήλωσε ότι θα παραιτηθεί και το πήρε πίσω.
** Προέτρεψε για συλλαλητήριο και το ανακάλεσε.

Όλες οι ανακλήσεις σωστές, όλες οι αναγγελίες λάθος. Τι θα έβγαινε με τη συλλαλητήριο, πόση μαζικότητα θα είχε, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ και τι μπορεί να γινόταν; Ένας νέος τεράστιος κίνδυνος θα απειλούσε τον Παναθηναϊκό που, ναι, έχει χτυπηθεί (όχι μόνο αυτός) για χρόνια από το παρασκήνιο, αλλά και ο ίδιος έχει βάλει τα δάχτυλα και έβγαλε τα μάτια του.

Ας κάτσει κάποιος από την ΠΑΕ να λογαριάσει πόσο της στοίχισαν σε βαθμούς, χρήμα και κύρος οι μπούκες και τα βεγγαλικά στο ΟΑΚΑ και στη Λεωφόρο. Να τα αθροίσει και να τα βγάλει στη δημοσιότητα. Όχι για να τα δουν οι ξένοι, αλλά για να τα κατανοήσουν – αν είναι δυνατό να γίνει αυτό – οι δικοί του.

 Το ξαναλέω: ο Παναθηναϊκός έχει χτυπηθεί πολλές φορές απ’ έξω, αλλά τελικά οι αυτοκρατορίες πέφτουν – κυρίως – από μέσα. Ας ψαχτεί στα εσώτερά του για να το συνειδητοποιήσει.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Γιάννης Μηνδρινός: Ραντεβού στο Φάληρο (από τη Live Sport)