Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Ο χειμώνας που διστάζει

Κάποιοι από εμάς καίνε ακόμα ρεζέρβα διακοπών και (πώς το λένε το κοινότοπο, το δημοσιογραφικό;) «δραπετεύουν» κάνοντας χρήση του πενθημέρου τους. Το οποίο στο Τύπο (ΚΑΙ στον Τύπο, μάλλον) έχει πυροβοληθεί και εξέπνευσε σχεδόν σε ξύμπασα τη δημοσιογραφική αγορά. Μια από τις τελευταίες εκτελέσεις τού πενθημέρου έγινε στο σκοπευτήριο του Χαλανδρίου από τον Μπόμπολα (όπως έγραψε εδώ ο Harddog). Οι «κάποιοι» φίλοι λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα, εξέδραμαν προς
Λίμνη Πλαστήρα και στη διαδρομή φωτογράφησαν τον χειμώνα που έρχεται. Έρχεται διστακτικά - και καλά κάνει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αποτρέπει γενικώς τις επισκέψεις, ακόμα και τον χειμώνα. Φοβάται μην μπλέξει και αυτός στις περικοπές, στο ασφαλιστικό, στις μειώσεις, στο καρέ των ελεγκτών, στα συμβούλια παρά τω προέδρω στις ποδοπατημένες κόκκινες γραμμές; Θα πείτε, όλα αυτά για την ανάρτηση μιας φωτογραφίας; Ε, δεν είναι και όλες χίλιες λέξεις. Μερικές χρειάζονται κάνα συμπλήρωμα.
(Οι εκδρομείς φίλοι, μας λένε ότι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τώρα, πριν τα ταξίδια αναψυχής αρχίσουν να φορολογούνται. Πιθανό. Πιθανότατο).