Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Αν ήμουν Αλαφούζος

Φυσικά και δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι Αλαφούζος. Είμαι αυτό που είμαι και αυτό που αξίζω, αυτό που με γέννησαν και εκείνο που επιδίωξα. Ίσως και κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζω και από αυτό που επιδίωξα. Αλλά τώρα δεν κρίνομαι εγώ. Τώρα απολογείται για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός που θα προσπαθήσει να βρει παράθυρα στον νόμο, για να τη βγάλει καθαρή. Το «αν ήμουν Αλαφούζος» (δεν θα το ήθελα ποτέ) γράφεται στον τίτλο ως υπόθεση εργασίας, και για να πάρει μπρος η κουβέντα. Αν, λοιπόν, ήμουν αυτό που δεν θέλω να είμαι, δεν
θα πρόβαλα καμιά δικολαβίστικη δικαιολογία για τη σαββατιάτικη ντροπή τής Λεωφόρου, καμιά. Και δεν θα προσπαθούσα να βρω το κενό τού νόμου για να χωθώ και να σωθώ.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος σε μια ιδανική, εξωπραγματική κίνηση, θα μπορούσαν να πουν: «Δικάστε μας σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Είμαστε υπεύθυνοι, κάναμε λάθος που δεν είδαμε έγκαιρα τι θα γινόταν, πραγματικά κινδύνευσαν άνθρωποι, όντως υπήρξε ένα περιβάλλον ζούγκλας και ΦΤΑΙΜΕ!». 

Αν το έκανε αυτό ο Παναθηναϊκός θα έγραφε ιστορία. Θα γινόταν παγκόσμιο φαινόμενο αυτογνωσίας, αλλά δεν θα έμενε εκεί. Θα ζητούσε, αντί απολογίας, να ακουστεί για δυο-τρία πραγματάκια. Πρώτα απ’ όλα θα απαιτούσε να μηδενιστεί το κοντέρ – ΠΑΝΤΟΥ – και στο εξής να υπάρχει ισονομία σε κάθε πτυχή της ποδοσφαιρικής ζωής. Σε ΚΑΘΕ, όμως!

Θα έλεγε ότι νιώθει εδώ και χρόνια διακεκριμένος στόχος συγκεκριμένων σκοπευτών, ότι η αθλητική δικαιοσύνη πότε δικάζει με το σπαθί στη θήκη και πότε με το αμφίστομο να αιωρείται καλοτροχισμένο. Ότι ομάδες που κατηγορήθηκαν με πολλαπλές μαρτυρίες για στημένο αγώνα πέρασαν το βαθύ ποτάμι με στεγνά πόδια και άλλες, μικρές και αδύναμες, τις έπνιξαν σε μια λακκούβα παρανομίας.

Ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται πολύ μελωμένα, ηθικοπλαστικά και εξιδανικευμένα. Και ότι αν προσδοκάς να μη σου ορμήσουν επειδή είσαι ηθικός είναι σαν με περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο βόας επειδή είσαι οικολόγος. Το γνωρίζω, όμως ήθελα να γράψω το ιδεατό σενάριο. Εν γνώσει της αφέλειάς του.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Παρασκευής, την ημέρα που έγινε η απολογία του Παναθηναϊκού στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Γιατί ο Αλαφούζος χάνει συνεχώς (παντού και πάντα) από τον Μαρινάκη