Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Οικονομικοί τζιχαντιστές προ των πυλών

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑΤΑ

Η Ευρώπη είναι μια γερασμένη ήπειρος που βρίσκεται σε στάδιο μουμιοποίησης από την υπογεννητικότητα, τις ανισότητες, την εσωστρέφεια, την υποταγή της και τους οικονομικούς δολοφόνους που – σε ό,τι μας αφορά – εξελίσσονται σε οικονομικούς τζιχαντιστές. Η τρόικα (πείτε την και κουαρτέτο) μοιάζει με αεροπορικό σμήνος που βομβαρδίζει την Ελλάδα, κλείνει επιχειρήσεις, φτωχαίνει κόσμο, φεσώνει τράπεζες, προετοιμάζει το έδαφος. Και τώρα; Τώρα είναι έτοιμες, παρατεταγμένες στα σύνορα της καταλυμένης επικράτειας, οι δυνάμεις των funds για να αρχίσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις. Στόχος τους τα κόκκινα δάνεια. Θα τα αγοράσουν από τις ελληνικές τράπεζες έχοντας εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες που ετοίμασε το κουαρτέτο και θα ξεχυθούν
σε μαγαζιά, εργοστάσια, σπίτια για να τα κάνουν δικά τους και να ολοκληρώσουν την τελευταία φάση της άλωσης που εξωτερικοί και εσωτερικοί νονοί τη βάφτισαν «σωτηρία της χώρας».

Αυτή η κατακτητική, αλλά και κατακτημένη Ευρώπη, μαστίζεται από τον τρόμο των ένοπλων τζιχαντιστών που λαθροβιώνουν κάτω από τα σινιέ ρούχα της γηραιάς κυρίας ως δικοί της πολίτες – Βέλγοι, Γάλλοι, Βρετανοί – αλλά ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος τού μίσους.

Πώς αναπτύχθηκαν;
Πώς επιβιώνουν με όλες τις μεγάλες στρατιωτικές μηχανές εναντίον τους;
Πώς χρηματοδοτούνται;
Με ποιες πλάτες αποκομίζουν τεράστια ποσά κάνοντας λαθρεμπόριο πετρελαίου;

Ανόητα ρητορικά ερωτήματα… Η παρακμιακή Ευρώπη, των ανισοτήτων και των αντιθέσεων, η μοναδική ήπειρος που προκάλεσε δυο παγκόσμιους πόλεμους, που έφερε ένα Μεσαίωνα, την Ιερή Εξέταση, τον φασισμό, τον παρανοϊκό δικτάτορα, πρόγονο των σημερινών οικονομικών δικτατόρων, η Ευρώπη των αγορών και των funds που θα βάλουν τον τελευταίο δυναμίτη στα θεμέλια της οικονομίας τής χώρας, αρέσκεται να αποκαλείται συν-εταίρος της Ελλάδας. Είναι από εκείνους τους συνεταιρισμούς στους οποίους ο ένας εταίρος κάνει το άλογο και ο άλλος τον καβαλάρη. Αν έχουμε αμφιβολίες για τους ρόλους, ας κοιτάξουμε την πλάτη μας.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ. Το Πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες. Ούτε εκείνους που ανέλαβαν χθες να κάνουν φέις κοντρόλ για το ποιος μπαίνει και ποιος δεν μπαίνει στο ιστορικό μνημείο, ούτε αυτούς που έκαναν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση αντικλείδι, για να ανοίξουν πόρτα στην πολιτική και να φτιάξουν καριέρες.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΌΜΑ: 
Αυτοί που γέννησαν την παράνοια. Η Ευρώπη στο δωμάτιο πανικού