Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Οι δυο ατάκες που λύγισαν τον Αλαφούζο

Ο Γιάννης στήριζε τον Γιάννη, ώσπου αναγκάστηκε να αποσύρει τη στήριξη για να μην πέσουν και οι δύο μαζί. Ο λόγος για τον Αλαφούζο που το βράδυ της Κυριακής, όταν κατάλαβε ότι τα κύματα της αγανάκτησης έφτασαν έως και τα δικά του πόδια με τις αποδοκιμασίες ΚΑΙ σε βάρος του – να το πούμε πιο σωστά: για πρώτη φορά σε βάρος του –, αποφάσισε να τερματίσει τον Αναστασίου. Ήταν ίσως η πιο επίμονη και η πιο μεγάλη χρονικά στήριξη που έχει προσφέρει διοίκηση σε προπονητή πηγαίνοντας κόντρα στη λαϊκή θέληση. Πέρα από τα συνθήματα που εξέπεμψε η εξέδρα, ολιγάριθμη ομάδα οπαδών
μπήκε μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, ακολούθησε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στην πορεία του προς τα αποδυτήρια και του ζήτησε επίμονα να διώξει τον Γιάννη Αναστασίου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έτσι, ο Αλαφούζος δέχτηκε την παραίτηση του προπονητή (ουσιαστικά ήταν απόλυση) υποχωρώντας στο αίτημα των οπαδών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύο ήταν οι ατάκες εκείνων που τον ακολούθησαν εντός του αγωνιστικού χώρου, οι οποίες λύγισαν τη θέλησή του να κρατήσει ως το τέλος τον Αναστασίου.
Η πρώτη: «Δεν βλέπεις ότι θα παρασύρει και εσένα μαζί του;».
Η δεύτερη και πιο… δολοφονική: «Θα πας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Αναστασίου; Γαύρος είσαι!» 
Το τελευταίο πόνεσε περισσότερο γιατί στο παρελθόν ορκισμένοι εχθροί και καλοθελητές «φίλοι» όταν ήθελαν να πλήξουν τον Αλαφούζο με χτυπήματα κάτω από τη μέση αυτό υπονοούσαν.