Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ανακατατάξεις στην SporDay, ανέλαβαν καθήκοντα οι δυο νέοι αρχισυντάκτες

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΕΛΑΚΗ – ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

Η ανασύνταξη της SportDay μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσής της, συνεχίστηκε αυτήν την εβδομάδα με την τοποθέτηση των δύο νέων αρχισυντακτών στη θέση των προηγουμένων, Γιώργου Μαζιά και Γιώργου Κουτσογιαννέλη. Οι τελευταίοι  βρίσκονται υπό αναχώρηση από την εφημερίδα και οι οποίοι επί της ουσίας δεν ασκούσαν στο πρόσφατο διάστημα αρχισυνταξία. Όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο γενικός διευθυντής της SportDay, Περικλής Γκιόλιας, δεν θα ισχύσει τελικά το πλάνο λειτουργίας σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχε εκ περιτροπής αρχισυνταξία ανά ζεύγη συντακτών. Το καινούργιο πλάνο προβλέπει δύο αρχισυντάκτες: τον Γεράσιμο Μανωλίδη και τον Γιάννη Χωριανόπουλο, οι οποίοι είχαν αντιστοίχως τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Ο Χωριανόπουλος υπήρξε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, αλλά πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή του από αυτήν την ιδιότητα προφανώς
επειδή είχε αρχίσει να δρομολογείται η αναβάθμισή του σε ρόλο αρχισυντάκτη και δεν θα μπορούσε να παραμείνει ως εκπρόσωπος των συντακτών στην Ένωση.

Και οι δύο θα συνεχίσουν την επαφή τους με τα ρεπορτάζ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, πιθανόν με τη βοήθεια συνεργατών και, πάντως, διατηρώντας την εποπτεία σε αυτούς τους τομείς. Οι προηγούμενοι αρχισυντάκτες, Γιώργος Μαζιάς και Γιώργος Κουτσογιαννέλης, αναμένεται να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της Κάντζας στο επόμενο διάστημα, αφού έχουν έλθει σε συμφωνία με τη διεύθυνση της SporDay για την ομαλή αποχώρηση και την όποια οικονομική τακτοποίηση.

Η θέση του Χελάκη

Κενή παραμένει η θέση του προηγούμενου διευθυντή της SD, Γιώργο Χελάκη. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, και οι οποίες προέρχονται από χώρο εκτός SporDay, αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί δημοσιογράφοι με θητεία σε επιτελικές θέσεις εφημερίδων, αλλά δεν είναι γνωστό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε ποιο βαθμό (και αν) έχουν γίνει διαπραγματεύσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα η θέση του διευθυντή να μην καλυφθεί προς το παρόν, αλλά και μελλοντικά, αν λειτουργήσει αποτελεσματικά το νέο δίδυμο των αρχισυντακτών.

Οι επικεφαλής

Στις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εφημερίδα της ιδιοκτησίας, πλέον, Κοντομηνά, περιλαμβάνονται ακόμα:

1) Η τοποθέτηση του Νίκου Μποζιονέλου ως υπεύθυνου του στοιχηματικού ενθέτου της Παρασκευής, της μοναδικής ημέρας που η τιμή της εφημερίδας ξεπερνάει το ένα ευρώ,
2) Η ανάθεση στον Σταύρο Γεωργακόπουλο του νέου γκόσιπ ενθέτου, και
3) Η τοποθέτηση του Παύλου Δεπώλα επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ.
Να προσθέσουμε ότι ο Σταύρος Γεωργακόπουλος συνεργάζεται και με το ραδιόφωνο του Alpha και είναι από τα προβεβλημένα στελέχη του Ομίλου.

Πολύ μεγάλη η αλλαγή

Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην SD ο «χάρτης» της εφημερίδας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με τις απομακρύνσεις/αποχωρήσεις όχι μόνο σε διευθυντικό επίπεδο, αλλά αρθρογράφων, ρεπόρτερ κλπ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις (λόγος γίνεται για τουλάχιστον για δύο) στο πλαίσιο της εθελουσίας εξόδου. Βέβαια, μεγάλες αλλαγές έχουν υπάρξει και στον σχεδιασμό της εφημερίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιότυπη πρώτη σελίδα, αλλά και στην κυκλοφοριακή της δυναμική που ήταν αυξητική με τη μείωση της τιμής σε ένα ευρώ. Για ένα διάστημα η SD επανέκτησε την πρωτιά στην κυκλοφορία, αλλά τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι το «Φως των Σπορ» του Θόδωρου Νικολαΐδη ξαναπαίρνει τη θέση του στην κορυφή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
Δεν υπήρξε απόφαση στη συνέλευση των δημοσιογράφων του MEGA την Τρίτη, μεγάλη ένταση