Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το… γούρι του OTE TV στον Ολυμπιακό και η απόλυση Σπυρόπουλου

Ο Ολυμπιακός στην «Εποχή ΟΤΕ TV» νικάει συνεχώς εκτός έδρας στην Ευρώπη. Το λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου στη δημοσιογραφική πιάτσα, μηδέ εξαιρουμένου και εκείνου του κομματιού αυτής της πιάτσας που ανήκει στον ίδιο τον ΟΤΕ. Οι δυο συνεχείς νίκες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης είναι κάτι πρωτοφανές. Ουδέποτε ο Ολυμπιακός είχε δυο απανωτά νικηφόρα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας μακριά από το Φάληρο και τα πέτυχε τώρα που ο άλλοτε… επικατάρατος OTE TV μεταδίδει το Τσάμπιονς Λιγκ! Πάνε μόλις δέκα μήνες από τη μεγάλη επίθεση της πειραϊκής ΠΑΕ στον συνδρομητικό κανάλι για την περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου σε έναν αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωστήρα! Τότε ήταν που με ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός κατακεραύνωνε τον Σπυρόπουλο και τον ΟΤΕ : «Τα άλλα ''αφεντικά'' του, όπως ο Τσαμάζ στον ΟΤΕ τι θα κάνουν; Θα έρθουν στο Καραϊσκάκη αυτοί οι τύποι,
όπως ο Σπυρόπουλος, να διαφημίσουν το προϊόν ποδόσφαιρο και το Champions League; Θα κατηφορίσει ο ΟΤΕ στο Φάληρο, έχοντας τέτοιους τύπους στο κανάλι τους και στην περιγραφή;». 

Εκείνη την εποχή από συνδρομητικό κανάλι έβγαινε η θέση/στάση «Δεν ασχολούμαστε, εμείς είμαστε ΟΤΕ!» Μίλησαν μάλιστα στους δημοσιογράφους και μεγαλοστελέχη της εταιρίας που τους παρότρυναν: «Εσείς να κάντε τη δουλειά σας και να σχολιάζετε ό,τι βλέπετε».

Αφότου ο ΟΤΕ TV πήρε τα δικαιώματα μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα άλλαξαν. Και τον Σεπτέμβρη ο Σπυρόπουλος απολύθηκε με συνοδεία καταγγελιών (όχι από τον ίδιο) για παρέμβαση στον ΟΤΕ και απαίτηση να απολυθεί ο δημοσιογράφος. Αν ο Σπυρόπουλος ήταν ακόμα στον ΟΤΕ τού «δεν ασχολούμαστε» πιθανότατα θα είχε μεταδώσει ή συν-μεταδώσει με τον Σωτηρακόπουλο τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Αλλά αυτό δεν έγινε και το γούρι έτρεξε ποταμηδόν στους δρόμους του Λονδίνου και του Ζάγκρεμπ! Ο Ολυμπιακός νίκησε Άγγλους και Κροάτες με μετάδοση ΟΤΕ TV, ενώ στις πέντε προηγούμενες εξόδους του για το Τσάμπιονς Λιγκ – επί NOVA – είχε ισάριθμες ήττες! Είδες ο ΟΤΕ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 
1) Διον. Βραϊμάκης (από τη σημερινή Live Sport): Ο Μελισσανίδης, ο Αμπράμοβιτς, ο Τραϊανός και η ανάδυση 
2) Γιάννης Μηνδρινός (από τη σημερινή Live Sport): Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες...