Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Εξώδικο ΚΑΕ Ολυμπιακού στη Nova για την περιγραφή δημοσιογράφων της!

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ – ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΙΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ NOVA ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΕΦ;

Δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά… Μετά τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, που είχε επιτεθεί με ανακοίνωσή του στον Αλέξη Σπυρόπουλο για τις περιγραφές αγώνων της ομάδας (δείτε εδώ), ήρθε ο μπασκετικός Ολυμπιακός να καταφερθεί κατά της NOVA για τον τρόπο που δυο δημοσιογράφοι της περιέγραψαν και σχολίασαν το ντέρμπι των αιωνίων την περασμένη Δευτέρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μάλιστα η ΚΑΕ έκανε και ένα βήμα παραπάνω.
Δεν περιορίστηκε σε μια απλή ανακοίνωση, αλλά απέστειλα στη Forthnet εξώδικο για «τον κατ’ επανάληψη μονομερή τρόπο αναμετάδοσης και σχολιασμού» των αγώνων της ομάδας της, αναφέροντας ως αποκορύφωμα το παιχνίδι της Δευτέρας. Στην περιγραφή της μετάδοσης για τη Nova ήταν ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και στον σχολιασμό ο Γιώργος Συρίγος, δυο δημοσιογράφοι με
συνεπή θητεία στην τηλεόραση. Οι μεταδόσεις τους δεν έχουν καμιά σχέση με τον σχεδόν ταυτισμένο συλλογικό τρόπο μετάδοσης από άλλους γνωστούς συναδέλφους, κυρίως της δημόσιας τηλεόρασης, που εκφράζονται στις περιγραφές τους με έντονο συλλογικό συναισθηματισμό είτε για τον Ολυμπιακό είτε για τον Παναθηναϊκό. Και το κάνουν σε βαθμό εκνευριστικό για τους τηλεθεατές που προτιμούν την αντικειμενική, χωρίς αποχρώσεις οπαδισμού, περιγραφή.

Το εξώδικο καταλήγει με άμεση απειλή ότι η ΚΑΕ «θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ομάδας». Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η Nova, γενικά ως κανάλι, αντιμετωπίζεται με προκατάληψη από τους φίλους του Παναθηναϊκού και την ΠΑΕ, οι οποίοι διατείνονται ότι μεροληπτεί στις ποδοσφαιρικές περιγραφές των «ερυθρολεύκων», ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό τους μύδρους των οπαδών του ολυμπιακού και της δικής τους ΠΑΕ συγκέντρωνε ο OTE TV!

Ποιος μεταδίδει, τι

Αυτά τα ευτράπελα συμβαίνουν στο τηλεοπτικοποδοσφαιρικομπασκετικό τοπίο, την στιγμή που οι ποδοσφαιρικοί Ολυμπιακοί φαίνεται να εμπιστεύονται τη Nova και οι μπασκετικοί τον ΟΤΕ TV. Ο τελευταίος μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, καθώς και της ΑΕΚ, ενώ τη μετάδοση των αγώνων όλων των άλλων ομάδων έχει εξασφαλίσει έως το 2017 η Nova. Η τελευταία μεταδίδει και όλους του αγώνες της Euroleague, εκτός από έναν που έχει η δημόσια τηλεόραση. Μετά από τη χθεσινή κίνηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ κατά της Nova, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν δημοσιογράφοι και συνεργείο της όταν θα κατέβουν στο ΣΕΦ για να μεταδώσουν ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού.

Τι αναφέρει η ΚΑΕ 

Η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός απέστειλε, σήμερα, εξώδικη επιστολή στη FORTHNET για τον κατ’ επανάληψη μονομερή τρόπο αναμετάδοσης και σχολιασμού των αγώνων μπάσκετ του Ολυμπιακού - με αποκορύφωμα τον προχθεσινό αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού στο Ο.Α.Κ.Α. από το συνδρομητικό κανάλι NOVASPORTS -, γνωστοποιώντας, ταυτόχρονα, ότι θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ομάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
Το… γούρι του OTE TV στον Ολυμπιακό και η απόλυση Σπυρόπουλου