Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σιγή από τη Διοίκηση του Mega, τι (δεν) έγινε την Πέμπτη. Η στάση του Πεφάνη

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ Ή ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΘΥΝΑΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΣΗ

Με ματς που παίζεται στις καθυστερήσεις μπορεί να παρομοιάσει κάποιος την κατάσταση στο Μεγάλο Κανάλι, αφού η διοίκηση έχει ταμπουρωθεί στην άμυνά της με όπλο τους υπολογισμούς για μια νέα βελτιωμένη πρόταση, ενώ οι εργαζόμενοι, που πρέπει να πιέσουν μπας και βάλουν το γκολ, παίζουν πάσες στη σέντρα ελλείψει προπονητών και τεχνικής ηγεσίας. Παρά το γεγονός ότι από προχθές, Τετάρτη, στους Αμπελόκηπους περίμεναν με ιδιαίτερη αγωνία τη νέα πρόταση μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, η σιγή της διοίκησης παραμένει. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Πεφάνης εθεάθη, βλοσυρός και αμίλητος, όπως πρέπει σε έναν έστω και υψηλόβαθμο εργαζόμενο που κρατάει στα χέρια του το πριόνι των μειώσεων. Την ίδια στιγμή, και παρά τις συζητήσεις των εργαζομένων για συντονισμό της δράσης τους
ώστε να υπάρξει πίεση, ο φόβος της ενδεχόμενης κατάρρευσης του σταθμού ή κάποιων απολύσεων φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα μιας και στη συνέλευση της Τετάρτης στον 6ο όροφο του καναλιού – στην αίθουσα σύνταξης – πλήθυναν οι φωνές για σύνεση και διαπραγμάτευση.

Προχθές με την ελπίδα της νέας πρότασης οι δημοσιογράφοι του σταθμού είπαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποίηση, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο Mega να καλύψει τις προγραμματικές δηλώσεις με δύο έκτακτα δελτία και να μην καταγράψει ακόμα μια τηλε-απουσία

Τελειώνει ο χρόνος

Ωστόσο ο χρόνος τελειώνει μιας και η πρόταση πρέπει να έρθει σύντομα και ο κάθε εργαζόμενος να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη μείωση που τον περιμένει, ώστε να πάρει τη δική του απόφαση. Η καθυστέρηση όμως από την πλευρά της διοίκησης ροκανίζει τον διαθέσιμο χρόνο που θα έχουν οι εργαζόμενοι του Mega αφού οι υπογραφές πρέπει να μπουν έως τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και να κλείσει η μισθοδοσία.

 Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι και λιγότερος από ένα δεκαήμερο, μιας και ο μήνας έχει 9 κι αν η νέα πρόταση – όπως πολλοί εκτιμούν – έρθει σήμερα, Παρασκευή, οι συζητήσεις θα πάνε για Δευτέρα και το Σαββατοκύριακο ίσως λειτουργήσει καταλυτικά για κάποιους που θα ξεχάσουν έστω και για λίγο – λόγω ρεπό - τα εξοντωτικά ωράρια και τις ατελείωτες ώρες εντός και εκτός κτιρίου, στις πορείες, στη Βουλή, στα χιόνια ή στις αίθουσες σύνταξης και θα σκεφτούν περισσότερο παιδιά, οικογένεια και ανεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤA ΘΕΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ HARDDOG
1) Σκέψη να αποφασίσουν με κάλπες οι εργαζόμενοι του MEGA
2) Εξωφρενική πρόταση: Κουπόνια αγορών για τους εργαζόμενους του MEGA
3) Η αποχώρηση του Τσαγκαρουσιάνου από τη Lifo και ένα τεύχος εικοσαετίας
4) Επιτέλους, ένα πρωτοσέλιδο