Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πώς η Huffington Post μού έκλεψε (με πονηρό υπότιτλο!) το κλικ...

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Διαβάζω πλέον επιλεκτικά και ξεσκαρτάροντας. Σαν να περπατάω σε βρεγμένο από τη βροχή χωματόδρομο. Προσέχω τις λακκούβες, ψάχνω τα καθαρές πέτρες που ξεπροβάλλουν για να πατήσω πάνω τους, αποφεύγω γενικώς τις λάσπες - και ερμηνεύστε τις «λάσπες» όπως θέλετε. Έγραψα και παλιότερα ποια σάιτ, εφημερίδες και ραδιόφωνα έχω καταλήξει να διαβάζω ή να ακούω και ποια σάιτ, εφημερίδες ή ραδιόφωνα αποφεύγω. Από τότε, βέβαια, χαλάρωσα κάπως. Έκανε μια δεύτερη επιλογή και μπαίνω κάποιες φορές και σε άλλες ιστοσελίδες πέρα από εκείνες που ανέφερα τότε. Αλλά ανοίγω αυστηρά μόνο θέματα που
από τον τίτλο τους με ενδιαφέρουν - με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως δηλαδή - και, το κυριότερο, αυτά που μου δίνουν τη αίσθηση ότι δεν κάνουν προπαγάνδα.
Μπορεί το άνοιγμα σελίδων στο ίντερνετ να είναι τσάμπα, αλλά προσωπικά έχω αποφασίσει να μην κάνω τσάμπα ανοίγματα! Κοστολογώ το κάθε χτύπημά μου πολύ ακριβά, δεν το δίνω εκεί - και σε εκείνους - που δεν αξίζει. Είναι φορές που μου το υποκλέπτουν. Είναι τέχνη αυτό. Άλλοτε χοντροκομμένη και άλλοτε επιδέξια. Όπως έγινε χθες με τη Huffingnton Post. Συνέπεσε να της ρίξω τη ματιά μου στο διαδικτυακό «ζάπινγκ» όταν είχε βασικό θέμα το δικό της «ντιμπέιτ» με τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. Στον υπότιτλο έγραφε με λεπτομέρειες - κατά πώς συνηθίζει η H.P. - τι είπε ο Γεωργιάδης (χα!), ο Τζιτζικώστας, ο Κυριάκος. Για καμία από τις δηλώσεις τους που προβάλλονταν δεν θα έδινα δεκαράκι. Πολύ περισσότερο δεν θα έδινα το ακριβό μου χτύπημα για να διαβάσω τι είπε ο Άδωνις, οι δηλώσεις του οποίου είναι όχι πληθωρικές, αλλά πληθωριστικές. Τόσες πολλές και τόσο πολυβολικές που δεν έχουν καμιά αξία - σαν τις κατοχικές δραχμές.


Τι μου έκλεψε το χτύπημα; Η τελευταία πρόταση του υπότιτλου: «Γιατί δεν συμμετείχε στο ντιμπέιτ της HuffPost ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης». Ήταν το τυράκι που με έμπασε στη φάκα. Μπήκα για να μάθω γιατί δεν μίλησε ο Βαγγέλης. Έδωσα το κλικ και παγιδεύτηκα στην εξήγηση του προλόγου: «(...) Στον αντίποδα οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μας απάντησαν ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ, δεν επιθυμεί να απαντήσει σε κοινό ερωτηματολόγιο». Αυτό! Καμιά εξήγηση που να δικαιολογεί το παραπλανητικό «Γιατί δεν συμμετείχε». Που θα μπορούσε να ήταν απλώς «Δεν συμμετείχε». Και κλαίω τα λεφτά μου. Το κλικ μου, δηλαδή.