Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το κοριτσάκι στις κερκίδες τού Καραϊσκάκη και οι χαλαστήδες

Μπράβο στην Εθνική και στα παιδιά (κυρίως στα νέα παιδιά που εμπιστεύτηκε ο Τσάνας) για τη νίκη τους με την Ουγγαρία. Κανένα μπράβο για την ΕΠΟ που ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ την πρωταθλήτρια Ευρώπης του ’04, ουραγό του ομίλου, ακόμα και κάτω από τα Νησιά Φερόε. Κανένας λόγος συμπάθειας για την Ομοσπονδία που πέτυχε στο ποδόσφαιρο το «και οι πρώτοι έσονται έσχατοι». Μεταμόρφωσε την Εθνική, παραμορφώνοντάς την, από μια υπερήφανη ομάδα σε μιαν άλλη, φοβισμένη, που πανηγύριζε το 4-3 απέναντι στη «λίγη» αγωνιστικά Ουγγαρία με την εξαλλοσύνη τού ποδοπατημένου που σηκώνεται και νιώθει τα κόκαλα τους στη θέση τους. Καμιά δικαιολογία
για την ΕΠΟ που μας στέρησε την υπερηφάνεια για ένα σύνολο άξιων προπονητών και παικτών – όπως ήταν έως το καλοκαίρι του ’14 – και πρόσφερε στον κόσμο που την πίστευε μόνο κατάθλιψη.
 Έπρεπε να έρθει ο δέκατος αγώνας της σειράς, για να πανηγυρίσει αυτό το ιδιότυπο, το όμορφο κοινό της Εθνικής – με τις μαμάδες και τα παιδιά – , όπως πανηγύρισε χθες με την τρυφερή εξαλλοσύνη του το κοριτσάκι που είδαμε δυο τρεις φορές να «πιάνει» ο φακός της τηλεόρασης το βράδυ της Κυριακής στις κερκίδες του Καραϊσκάκη.
Αυτή η νίκη της ουραγού πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν ξεπλένει τις ντροπές για τις ήττες από τα Φερόε, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία ή τη Ρουμανία (άλλοτε του χεριού μας) μέσα στο Φάληρο. Ας μη χαμογελούν, λοιπόν, οι χαλαστήδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
1) Η Ιστορία δικάζει
2) Ζητείται γάτος αποδυτηρίων