Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΑΟ εθισμένος στους διασυρμούς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖ, ΤΗΝ  ΓΚΑΜΠΑΛΑ, ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ - ΕΝΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Είναι αστείο αυτός ο Παναθηναϊκός – ο Παναθηναϊκός που διαλύθηκε στο πρώτο ημίχρονο της Τούμπας – να υποστηρίζει ότι πάει για τίτλο. Αστείο και παραπλανητικό να λέει ότι μπορεί να έχει σχέση ως ομάδα με τον Ολυμπιακό που στο ίδιο γήπεδο μπήκε με την άνεση του κυρίαρχου, καθάρισε ως το 45΄ και μετά πέρασε στη διαχείριση του σκορ.
Χθες, ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου κατέρρευσε σαν πύργος από τουβλάκια παιδικού παιχνιδιού. Έφτανε ένα σπρώξιμο από το εφεύρημα πέναλτι του Αρετόπουλου για να έρθει η καθίζηση της ομάδας που ώς χθες το απόγευμα έμοιαζε με
διεκδικήτρια του τίτλου. Απλώς έμοιαζε. Αλλά ήταν μια εικονική πραγματικότητα.
Μια ομάδα που βουλιάζει μέσα σε 14 λεπτά δεν δικαιούται να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Μια ομάδα που σε ολόκληρο σαρανταπεντάλεπτο κάνει ένα μόνο σουτ θα πρέπει να φτύσει την καραμέλα της αδικίας και να πετάξει την πλερέζα της κατατρεγμένης που της φταίνε άλλοι. Άσχετα, αν η αθλιότητα της διαιτησίας την έχει βλάψει (όπως και άλλες ομάδες) επί χρόνια.
Το κακό με τον Παναθηναϊκό είναι ότι σε αυτή τη βασανιστική αγωνιστική περίοδο έχει εθιστεί στους διασυρμούς. Διασύρθηκε από την Μπριζ, την Γκαμπάλα, τον Πανιώνιο και χθες στο πρώτο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ. Πάει πολύ

Η αδικία με τον Μποτία

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ποδοσφαιρική μηχανή που παράγει νίκες ακόμα και αν δεν ανέβει κόκκινα, μπλε και πράσινα φωτάκια για να εντυπωσιάζει. Εδικά το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι ήταν «τα λεφτά μας πίσω». Όχι και το δεύτερο, οπότε είδαμε μπαλίτσα, τρία γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες. Αυτή τη φορά καθάρισε (όπως στο πρώτο γκολ με την ΑΕΚ) η αμυντική αεροπορία. Ο Μποτία κάρφωσε δυο φορές με το κεφάλι. Ένας παίκτης που πέρσι αντιμετωπίστηκε στα όρια της χλεύης και λίγο ήθελε να γίνει «Κοστάντσο του κέντρου της άμυνας», εμφανίζεται – και αυτός – μεταμορφωμένος στα χέρια του μετρ των μεταμορφώσεων, του Σίλβα.

Αυτή είναι επένδυση! 

Αν υπάρχουν «έξυπνες μεταγραφές» ο Μάνταλος είναι η επιτομή τους. Η πραγματική ΕΠΕΝΔΥΣΗ κεφαλαίου. Τον καπάρωσε η ΑΕΚ στην Α΄ Εθνική και τον άφησε να ψήνεται, τον πήρε στη Β΄ και τον κάνει μακράν έναντι των άλλων ηγέτη στην Α΄. Ο Μάνταλος είναι ο κρίκος που ενώνει τον μπαλαδόρο παλιάς κοπής με το σύγχρονο απαιτητικό ποδόσφαιρο των δεκαθλητών. Να ’ναι καλά για να λάμψει περισσότερο στη δεκαετία που διανύουμε.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)