Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αποτυχημένοι, αλλά ξαναδοκιμάζουν

ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 

Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτήν τη ρημαγμένη ομάδα μετά τη νέα ήττα, αυτήν τη φορά στο Μπέλφαστ:

** Ο Βαγγέλης Μόρας θα πάει στη Βερόνα και θα τον ξαναδουλεύουν οι συμπαίκτες του – το κάνουν πάντα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη («πάλι χάσατε;» του λένε και τον περιπαίζουν).
** Ο Χολέμπας θα πάει στη Γουότφορντ με ανανεωμένη τη σταθερή ασέβειά του προς
την Εθνική, πότε δηλώνοντας τραυματίας αλλά προπονούμενος με την ομάδα του (όταν έπαιζε στη Ρόμα) και πότε πατσαβουριάζοντας και πετώντας τη φανέλα, όπως έκανε προχθές.
** Ο Γκιρτζίκης θα συνεχίσει να πηγαίνει ταξίδια για να φέρει τον νέο προπονητή. Για τον οποίο είχε υποσχεθεί ότι «θα βρίσκεται στα δύο τελευταία παιχνίδια του Οκτωβρίου», αλλά βέβαια είναι γνωστό ότι οι υποσχέσεις δεσμεύουν όσους τις πιστεύουν – και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάψει να πιστεύουμε την ΕΠΟ με τους εργολάβους κατεδαφίσεων.
Η Εθνική αυτής της ΕΠΟ αποτελείται από παίκτες που «ο ένας δεν σέβεται τον άλλον» (Μόρας), άλλαξε νοοτροπία μετά την απομάκρυνση του Σάντος (κάτι που επίσης παραδέχτηκε ο Μόρας), έχει εσωτερικές κόντρες (επεισόδιο Αραβίδη-Χολέμπας) και μαζί έλλειψη σοβαρότητας, σε βαθμό που να χλευάζεται (παίκτες Βερόνα).

Το γκρέμισμα αυτής της πολύ σοβαρής ομάδας που θεμελίωσε ο Ότο και συνέχισε να χτίζει ο Φερνάντο, είναι σαν να προκλήθηκε από δολιοφθορά. Αλλά η ζημιά που έφερε η Ομοσπονδία της συμφοράς, δεν προκάλεσε τοπικό σεισμό στου Γουδή, δεν γκρέμισε κανέναν από την καρέκλα του και δεν έφερε καμιά παραίτηση για λόγους ευαισθησίας και υπόληψης.

 Παρόλα αυτά, εκείνοι που με πάταγο απέτυχαν, συνεχίζουν να σχεδιάζουν το μέλλον της Εθνικής ανενόχλητοι, ετοιμάζοντας πιθανόν την επόμενη αποτυχία. Έτσι, ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξακολουθεί να κάνει τον μάνατζερ και να τρέχει μόνος, χωρίς τεχνικές γνώσεις, στις αναζητήσεις για νέα προπονητή. Το βρίσκει τόσο εύκολο και τόσο απλό, όσο το να αλλάζει επικεφαλής στην ΚΕΔ. Όπου, βέβαια, είναι αυθεντία.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport του Σαββάτου)

ΔIΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:

1) Η ΕΠΟ χαρίζει εισιτήρια μέσω ΕΡΑ Σπορ, αλλά...
2) Ο Άρης Γάτας για τη επεισοδιακή συνέντευξη με τον Παπασταθόπουλο