Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πλημμύρισε από ρούχα και ανθρωπιά το Γαλάτσι. Σκηνές αφιερωμένες στα φασιστοειδή Ουγγαρίας και Τσεχίας

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ (ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ) «ΣΟΣΙΑΛΙΣΙΚΑ»

Σάββατο μεσημέρι, περίπου 2 ή ώρα, έξω από τη κεντρική πύλη στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου έχουν στεγαστεί – χωρίς να στοιβαχτούν – οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την πλατεία Βικτωρίας. Καταφθάνουν Ι.Χ. αυτοκίνητα – ανάμεσά τους και κάποια βαν – φορτωμένα με ρούχα. Ένας άνδρας της υπηρεσίας σεκιούριτι ευγενικά τους παραπέμπει για το πρωί της Κυριακής «γιατί γέμισε από ρούχα η παραλαβή, δεν προλαβαίνουν να τα ξεδιαλέξουν, να τα ταξινομήσουν και να τα προσφέρουν».
Έρχεται και ένας, πιθανόν, άνθρωπος του Δήμου, μαζί με τον Δήμαρχο. «-Παρακαλώ όχι άλλα ρούχα σήμερα». «-Έχει πολλά;» ρωτά κάποιος. «-Πολλά ρούχα, χιλιάδες ρούχα», απαντά. Τα αυτοκίνητα φεύγουν κάνοντας όπισθεν στη Λεωφόρο Βεΐκου, αλλά καταφθάνουν άλλα. Μια κοπέλα, που ανήκει στο «Κυριακάτικο Σχολείο» (εθελοντές που δίνουν μαθήματα σε ξένους) λέει ότι έχουν ξεκινήσει από τον Κολωνό δέκα
αυτοκίνητα με ρούχα. Τους τηλεφωνεί επειγόντως: «Γυρίστε πίσω, θα έρθουμε αύριο».
Από την πύλη περνούν μόνο όσοι είναι πεζοί, με μια τσάντα ρούχων. Φυσικά και οι όσοι έχουν τρόφιμα, γιατί και τα τρόφιμα που προσφέρονται είναι πολλά – σε αυτοκίνητα ΙΧ και βαν.
Η ανθρωπιά στο μεγαλείο της. Αφιερωμένη στο φασιστοειδή της Ουγγαρίας και της Τσεχίας. Στους οπαδούς τη Σπάρτακ Τρνάβα που μποϊκοτάρισαν με αποχή τον αγώνα της ομάδας τους εναντίον τού ΑΠΟΕΛ επειδή η διοίκηση της Σπάρτακ πρόσθεσε ένα ευρώ στην τιμή του εισιτηρίου για να το διαθέσει στους πρόσφυγες. Αλλά εκείνοι επαναστάτησαν. «Ποτέ!» είπαν και οι περισσότεροι δεν πήγαν στον αγώνα.
Ανθρώπινα πνευματικά και πολιτικά θραύσματα επιγόνων(παιδιά, εγγόνια) από καθεστώτα που ψευδεπίγραφα τα αποκαλούσαν «σοσιαλιστικά». Αλλά και πολτοποιημένη πνευματικά ανθρώπινη μάζα όσων έριξαν τα καθεστώτα που τα έλεγαν «σοσιαλιστικά» για να στήσουν άλλα με ξεριζωμένη καρδιά και χειρουργημένα αισθήματα. Μια απολιτική μάζα με έντονες αποχρώσεις νεοφασισμού. Η Ενωμένη Ευρώπη που επωάζει τα αυγά ερπετών, να τα χαίρεται!