Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η Ιστορία δικάζει

Ο ΣΑΡΡΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΣΕ ΠΟΔΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ: ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΔΟΡΑ, ΓΙΒΡΑΛΤΑΕΡ ΚΑΙ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Μία και σήμερα έμεινε για να τελειώνουμε με τον ποδοσφαιρικό διασυρμό. Αν γίνεται να υπάρξει μια αξιοπρεπής εμφάνιση στη Βόρεια Ιρλανδία, θα είναι καλοδεχούμενη. Και αν δεν γίνεται, ας πάει και το παλιάμπελο. Έτσι και αλλιώς καμένο είναι, κούρβουλα έκαναν το εύφορο αμπελάκι μας οι Σαρρήδες και Γκιρτζίκηδες. Οι ιδανικοί μαστροχαλαστήδες. Ειδικά ο πρώτος, για να λέμε και του τωρινού το δίκιο. Γκρέμισε με θαυμαστές βολές ύψιστης ακρίβειας ένας οικοδόμημα που φτιάχτηκε με ιδρώτα δέκα χρόνων. Κατεδάφισε, χωρίς ειδοποίηση, από προπονητή μέχρι βοηθούς, από γραφείο Τύπου μέχρι επιτελικούς.
Γκρέμιζε χωρίς να ειδοποιεί. «Βάρδα ρε Καραβάγγο, ειδοποία ρε ότι ξαναπιάνουμε δουλειά» που έλεγε και ο Κώστας Δούκας στο «Η δε γυνή κλπ».

 Ο Σαρρής μετέτρεψε τα δεκανίκια σε πόδια και άφησε τον ομάδα να πάει κατά τον γκρεμό. Γι’ αυτό τώρα, περιμένουμε κάθε αγώνα τής βασανισμένης Εθνικής να περάσει σαν να ξεφυλλίζουμε ημερολόγιο. Σαν να είναι αρρώστια, σαν κακό σπυρί, και λέμε «πάει και αυτή η μέρα, πάει και η άλλη, κάποτε θα γίνει καλά». Τέτοιον διασυρμό δεν μπορούσε να μαντέψει ούτε ο πιο απαισιόδοξος Έλληνας. Ουδείς μάντης κακών θα ήταν πιο σκληρός από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα που ζήσαμε.
Προσέξτε επιδόσεις τής καμένης και κατακαημένης ομάδας:
** Σους 13 τελευταίους μήνες δεν έχει νίκη και πέτυχε μόλις 2 γκολ, το ένα εξ αυτών με αμυντικό (Παπασταθόπουλος).
** Ηττήθηκε 5 συνεχείς φορές ως γηπεδούχος (η μία σε φιλικό στα Χανιά), κάτι που είχε να της συμβεί εδώ και 33 χρόνια!
** Το επίπεδο της στα εντός έδρας παιχνίδια είναι ίδιο ακριβώς, ούτε χιλιοστό πιο πάνω, με εκείνο τη Ανδόρας, του Γιβραλτάρ και της Μολδαβίας – δηλαδή μάζεψαν σε αυτήν την προκριματική φάση εντός από 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Σαρρής και ο Γκιρτζίκης έχουν εξασφαλίσει θέση στην ποδοσφαιρική Ιστορία ως οι άνθρωποι που κατέστρεψαν ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο θαυμαστό, έχει φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την εποχή των Παγετώνων του. Και αν η Ιστορία είχε δικαστήριο θα καταδικάζονταν – τουλάχιστον ο πρώτος – σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Βέβαια, η Ιστορία δεν βάζει φυλακή, αλλά πάντως ΔΙΚΑΖΕΙ!
Στην περίπτωση τους δεν δικάζει μόνο αυτή.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)